Studio voor podcasts – de ruimte met alles tot je beschikking.

Een studio voor podcasts waarbij alles volledig voor je wordt geregeld. We nemen het op, bewerken het binnen 48 uur en zorgen ervoor dat er een volledig product afgeleverd worden binnen ‘no-time’. Zowel in het weekend als avonden is onze ruimte beschikbaar zodat je het helemaal zelf kunt invullen. Als het gewenst is helpen we graag met het gehele proces. We denken mee met het creatieve proces, regelen de opname, de editing en de publicatie. Opnemen zonder zorgen.

De huiskamer studio voor podcasts

Neem je een podcast in je eentje op of met 1 andere gast, hebben wij een studio dat huiselijk aanvoelt. Omringt door planten en kleurlampen is het mogelijk om op bureaustoelen te zitten of comfortabel op de bank. De ruimte is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. We hebben zelf absorberende panelen gemaakt zodat de ruimte kleurrijker is als je onze studio gebruikt voor podcasts. Als podcast bedrijf vinden wij meer belangrijk dan alleen de podcasts opnemen. We willen graag dat de sprekers zich comfortabel voelen in de ruimte en dat je tijdens het gesprek vergeet dat je bezig bent met een opname.

Podcast studio het Gooi

De zakelijke studio voor podcasts

Voor grotere groepen of bij een podcast die meerdere gasten heeft hebben we een ruimte die hiervoor geschikt is. De kamer heeft een groot tv scherm dat aangesloten kan worden en luxieuze stoelen om een goed gesprek te hebben. Deze ruimte is vooral geschikt voor wat serieuzere gesprekken. Denk bijvoorbeeld aan longartsen die over nieuw onderzoek praten of een groep economen die de toekomst proberen te duiden. We raden wel aan om deze studio voor podcasts te gebruiken wanneer er minstens 5 mensen aanwezig zijn bij de opname. De studio is tamelijk groot dus het is prettiger om bij kleinere groepen de huiskamer podcast studio te kijken. De studio huren voor podcasts is mogelijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Een podcast opnemen doen velen allang niet meer in de studio, het wordt gewoon op locatie gebracht!

Je kan uiteraard zelf een locatie voor podcasts maken door alle spullen aan te schaffen, maar je kunt ook een professioneel podcast bedrijf zoals Vita Voca inzetten. Heb je bijvoorbeeld een evenement waarbij je een podcast wilt opnemen, wij zorgen ervoor dat alles prachtig wordt opgenomen en bewerkt. Voor deze sessies gebruiken we dynamische SM7B’s als microfoons, de meest populaire microfoon onder de professionals in de industrie. Neem direct contact op en krijg vandaag één van onze podcast technici aan de lijn!

Wat kan je verwachten van de editors als je de studio voor podcasts gaat gebruiken?

We beginnen eerst met alle informatie verzamelen voordat we de podcasts gaan opnemen. We krijgen hiermee een duidelijk beeld van hoe de podcast eruit gaat zien, wie de sprekers zijn en wat het doel van de podcast is.

Op de dag van de podcast opnemen komen wij een uur tot anderhalf uur van te voren naar de locatie. We zetten alle standaards en microfoons op en controleren of het geluid geweldig klinkt. Tijdens de opnames is er een van onze technici achter de knoppen om er voor te zorgen dat alles in goede baan wordt geleid.

Wij raden aan om met maximaal 2 tot 3 gasten (excl. podcasthost) podcasts te laten opnemen. Bij meerdere gasten wordt het lastig voor de luisteraar om de focus te houden welke spreker aan het woord is.

Je kunt de studio voor podcasts bij ons op locatie gebruiken of wij komen bij jullie langs. Het kan toch voorkomen dat de locatie niet geschikt is, dat kan komen omdat er veel galm in de ruimte zit. Als het bedrijf is gevestigd in een loods is het niet verstandig om daar een podcast op te zetten bijvoorbeeld. Daarom is het ook mogelijk om podcast opnemen waarbij wij de studio opzetten op een door ons uitgekozen locatie. We hebben twee locatie’s die beschikbaar zijn.

Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop / cursus & evenementen.

Waarom een studio voor podcasts gebruiken voor podcasting?

Van gevestigde podcasters tot amateurpodcasters, veel kiezen voor huur.
Een verscheidenheid aan problemen wordt opgelost op het moment dat je een perfecte podcaststudio vindt die beschikbaar is voor verhuur.

1. Bespaar tijd

Wanneer je een studio voor podcasts gebruikt kan dat veel tijd schelen. Je moet een podcast van hoge kwaliteit opnemen om je visie op een interessante manier over te brengen. En dat vereist een goede studio-opstelling en opname-accessoires. Maar als je je eigen studio bouwt, kost het je te veel tijd. Misschien besteed je ongeveer een maand of meer om alle podcastaccessoires te verzamelen en in te stellen.

Integendeel, een gehuurde podcaststudio geeft je alle nodige accessoires met een perfecte omgeving om podcasts van hoge kwaliteit op te nemen.

2. Geen eigen investering

Het opzetten van de studio voor podcasting kan erg duur zijn. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om je hele studio op te zetten. Podcast-accessoires zoals bewerkingssoftware, microfoon, meubelstukken, opnamemedium, akoestiek en meer zijn vereist. Als je niet kunt investeren, zal de studio niet zo effectief zijn als gewenst. Huren lijkt een perfecte oplossing om een klein bedrag te investeren om de beste akoestiek en accessoires voor podcasting te krijgen.

3. Betere geluidskwaliteit

Zonder de juiste ervaring is het een uitdaging om de juiste audiokwaliteit te creëren die indruk zou maken op het publiek. Maar de studio’s die hun diensten aanbieden, investeren hun expertise in akoestiek en geluidskwaliteit om een perfecte omgeving te creëren. Daarom is een kant-en-klare studio logischer om de meest effectieve geluidskwaliteit te verkrijgen bij het opnemen van podcasts

een podcast laten maken op locatie.

Hoe weet ik welke studio voor podcasts ik moet kiezen?

  1. Uitrusting en accessoires

Als je geen specifieke technische vereisten hebt, bekijk dan de algemene uitrusting en accessoires die beschikbaar zijn in een studio. Sommige studio’s bieden alle basisbenodigdheden, terwijl andere beschikken over eersteklas apparatuur. De huurprijs is afhankelijk van de kwaliteit van hardware, accessoires, isolatie en gebruiksgemak. Je moet de vereisten dus zorgvuldig evalueren om een kosteneffectieve beslissing te nemen zonder de kwaliteit in gevaar te brengen.

  1. Akoestiek

De geluidskwaliteit is essentieel wanneer je podcasts in de studio opneemt. Je wilt niet dat externe geluiden uw opname of het maken van podcastvideo’s onderbreken. Controleer daarom op onhandige geluidsisolatie voordat je een plaats kiest. Er wordt ook vaak gezegd, de akoestiek is belangrijker dan de microfoon. Je kunt beter een goedkope microfoon in een goed geïsoleerde ruimte hebben dan een dure microfoon in een slecht geïsoleerde ruimte.

  1. Achtergrond en verlichting

Als je een video van je podcast gaat maken, vergeet dan niet de achtergronden en lichten te controleren. Wij hebben meerdere (kleuren) lampen om elke gewenste setting te regelen. Door verstelbare panelen kunnen wij de ruimte zo indelen dat elke setting er verzorgd en professioneel uitziet. Het is mogelijk om aan tafel te zitten of op banken en stoelen.