Het podcast productie bedrijf dat een verhaal tot leven brengt.

Wil je graag het mooie verhaal vertellen van van je organisatie, wij als podcast productie bedrijf kunnen een prachtig verhaal maken waar mensen graag naar luisteren. We beschikken over voice-overs, tekstschrijvers, interviewers en editors zodat je het hele plaatje kunt uitbesteden. Een podcast is namelijk hét niet nieuwe medium voor marketing. Zo kan het nieuw publiek trekken door interessante informatie te vertellen of het imago van het bedrijf een boost geven door een menselijke kant te laten zien. Kijk hieronder voor de vragen:

– Waarom een podcast productie bedrijf meer oplevert?
– Waarom zou je voor ons kiezen?
– De kennis van +10.000 uren podcast editten?
– Wat zijn de diverse kosten van een podcast productie?

Voor een bedrijf is het vaak moeilijk om op een natuurlijke wijze zichzelf te profileren. Wanneer een podcast goed wordt uitgevoerd kan het een bedrijf tot nieuwe hoogtes brengen. Zie hieronder bedrijven die ook de waarde van podcasts hebben ingezien en er succesen mee hebben behaald: 

Voorbeelden van een succesvolle podcast producties door een bedrijf.

NRC.
De NRC is een krant en online medium maar zijn al een tijd een belangrijk onderdeel in de podcast wereld door de hoge kwaliteit die ze leveren. Denk bijvoorbeeld aan Haagse Zaken, Onbehaarde Apen of Boven Water.
Whello.
Een digitaal marketing bedrijf die je alles vertelt over marketing en business strategieën zoals B2B, H2H en Demand Generation Marketing. De podcast heet “De Whello podcast show”.
Ben & Jerry’s.
Een gewaagde keuze maar zeer interessante productie, een podcast over racisme in Amerika door dit bedrijf. In “A Chronicle Of Racism in America” gaan ze in op de diepgewortelde struggelingen in de Amerikaanse cultuur.
McDonalds. Een fastfood keten met een podcast, jazeker! De podcast genaamd “The Sauce”
eBay. Een podcast over het opzetten van een bedrijf en welke dingen er op dagelijkse basis op je pad komen genaamd “Open For Business”.
Gatorate. Een serie van 6 aflevering waarbij ze vertelen over hoe topatleten omgaan met tegenslagen. De sportwereld kan keihard zijn en topatleten zullen altijd moeten presteren. In de podcast “The Secret to Victory” praten en inspireren ze door met sporters zoals Serena Williams te praten.

Waarom een podcast productie bedrijf meer oplevert:

Als je je afvraagt of het de moeite waard is een podcast productie bedrijf te gebruiken of gewoon zelf op te nemen, dan is dit waarom wij unieke voordelen bieden voor bedrijven:

  • Je houdt de volledige controle: met een eigen podcast blijf je baas over de inhoud maar krijg je de ervaring van onze experts. Het is niet zoals het huren van een podcast studio, je kunt kiezen voor het volledige pakket. Dit betekent dat je de show kunt vormgeven om de identiteit en waarden van je bedrijf te weerspiegelen op een aantrekkelijke manier.

  • Bouw autoriteit en verbinding op: een podcast productie bedrijf helpt jouw bedrijf te vestigen als een expert in de branche. Het is meer dan alleen betalen voor een leuk “verhaaltje”; je kunt echt contact maken met een nieuw publiek en hen bewust maken van al het mooie werk wat je organisatie doet.

  • Gericht publiek door juiste content: in tegenstelling tot radio of tv trekken podcasts mensen aan die al geïnteresseerd zijn de branche. Dit betekent dat je een specifieke doelgroep kunt bereiken die al eerder geneigd is om interesse te hebben in de onderwerpen die je bedrijf ook erg belangrijk vindt.

  • Een podcast productie bedrijf vult ook andere marketin gebieden aan: Podcasts kunnen naast de bestaande marketingstrategieën werken, zoals eigen blogs schrijven of video’s op YouTube. Door inhoud te maken die aansluit bij de andere kanalen kan je bestaande publiek uw eerste podcast-luisteraars worden.

Kortom, podcasts geven bedrijven de mogelijkheid om eigenaar te worden van hun inhoud, autoriteit op te bouwen, een gericht publiek te bereiken en naadloos te integreren met andere marketinginspanningen. Het is een krachtig hulpmiddel voor merkgroei en verbinding waar wij goed bij kunnen helpen. Wil je meer weten hoe we het zouden invullen kun je kijken op de podcast productie pagina waarin we haarfijn uitleggen wat we je kunnen bieden.

 

Waarom zou je voor ons kiezen?

Het valt niet te ontkennen dat het maken van een podcast voor een productie bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid inspanning en tijd nodig heeft. Het is daarom van belang om verstandig in een podcast show te investeren om er een daadwerkelijk succes uit te halen. Voor bedrijven die zich inzetten om hun podcast te laten groeien, betekent dit vaak dat ze overwegen om bepaalde productietaken uit te besteden aan professionals zoals producenten of freelancers. Dit kan variëren van het verbeteren van audio kwaliteit en het creëren van boeiende audio visuele extra’s tot het maken van boeiende scripts. Al deze onderdelen kunnen we overnemen zodat we met de kennis in het podcast productie bedrijf een geweldig product kunnen maken.

podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.

De kennis van +10.000 uren podcast editen

De meeste mensen luisteren voor vermaak een podcast, dat doen wij ook graag! Het is ook ons werk als podcast productie bedrijf om alle podcasten te bewerken. Hierdoor zijn we alle geuren en kleuren wel tegengekomen in de podcastindustrie en weten we wat wel én niet werkt. Welke content werkt bijvoorbeeld goed bij je bedrijf? Wat is de juiste flow voor de podcast, willen ze “koude” informatie of willen ze meer vermaakt worden? Dit zijn allemaal vragen die echt belangrijk zijn voor een succesvolle podcast.

Door je specifieke behoeften te beoordelen,kunnen we samen bepalen welke vorm voor jouw bedrijf het meest efficiënt is. Ben je een groter merk met een flink productiebudget, dan kun je ervoor kiezen om de podcast uit te besteden aan een productie bedrijf zoals wij. Door met zo’n bureau samen te werken, kunt u hen het hele podcastingproces toevertrouwen, van het brainstormen over het eerste concept tot het afhandelen van promotie en wijdverbreide distributie. Dit is precies de uitgebreide service die Cue Podcasts biedt. Om een indruk te krijgen van onze expertise, bekijk hieronder onze indrukwekkende showreel.

Wat zijn de diverse kosten van een podcast productie?

Het creëren en schrijven van een verhaal vormt de meest kostbare uitgave. Hierbij gaat het niet alleen om het hebben van kennis om een goed verhaal te maken, maar ook om de nodige creativiteit.
Wil je graag een uitgebreide uitleg van alle mogelijke kosten, kijk dan op onze kosten pagina.

Voor een podcast van 20 minuten is het bedenken van het concept, het uitvoeren van onderzoek, het opschrijven van bevindingen en vervolgens het creëren van een samenhangend verhaal een tijdsinvestering van ongeveer 20 tot 30 uur. De bijbehorende kosten liggen tussen de €1200,- en €3000,-. Uiteraard kunnen de kosten variëren afhankelijk van het onderwerp en het type podcast dat door het productie bedrijf wordt gemaakt. Het interviewen van één persoon voor een podcast vergt bijvoorbeeld minder tijd en onderzoek dan het maken van een “verhalende podcast” met meerdere segmenten. Denk aan podcasts zoals ‘Argos’ voor een verhalende podcast en ‘Making Sense’ voor een interview.

De kosten van een podcast kunnen sterk variëren, dus we geven graag een algemeen overzicht van de te verwachten prijzen. Als je een zzp’er of een bedrijf met lagere prijzen ziet, is het veilig om aan te nemen dat ze geen professionals zijn en nog aan het begin van hun carrière staan.

 

Even kennismaken? We bellen vandaag nog.