Podcast ondersteuning – van concept tot publicatie

Podcast ondersteuning voor beginnende en professionele podcasters. Bij Vita Voca werken we al +7 jaar aan podcasten uit alle hoeken van het land. We begonnen als podcast muzikanten, vervolgens werden we gevraagd voor technische podcast ondersteuning en de afgelopen twee jaar zijn we veel bezig met concept ontwikkeling. We hebben duizenden uren aan podcast content bewerkt en tientallen bedrijven voorbij zien komen, de één beter dan de ander. Vaak maken bedrijven dezelfde fouten als ze beginnen met de podcast, het doel is nog niet bepaald.

Podcast ondersteuning – concept ontwikkeling

Vaak benaderen bedrijven ons met plannen om een podcast te starten, maar ze hebben zelden een duidelijke langetermijnvisie. In de huidige wereld van podcasting moeten we veel werk verrichten om de aandacht van luisteraars vast te houden. We zullen moeten erkennen dat we niet altijd zo boeiend zijn als we denken en dat het veel tijd en moeite kost om een succesvolle podcast op te bouwen. Hoewel sommige podcasts succesvol zijn vanwege informele gesprekken, vertegenwoordigen ze slechts een klein deel van de industrie. Als je een populaire podcast wilt maken, moet je de luisteraar serieus nemen en de nodige podcast ondersteuning erbij nemen. Luisteraars waarderen het als ze merken dat er tijd en toewijding in de podcast is gestoken, en dat zal ze aanmoedigen om terug te blijven komen.

Een podcast bewerken & editen op top niveau.
video podcast voor bedrijf.
Een originele jingle door een podcast muzikant.

Concept ontwikkeling

Podcast editing

Muziek

Wie is je doelgroep?

Om te begrijpen wat je aan je luisteraars wilt bieden, zullen we eerst demografisch profiel opstellen van je ideale luisteraar. Waar begeven ze zich en wat is hun leeftijd? Wat zijn de interesses en hobby’s? Welke andere podcasts beluisteren ze regelmatig als ze in de auto zitten? Welke muziek artiesten volgen ze? Hoe meer je weet over je ideale luisteraar, hoe beter je beslissingen kunt nemen bij onze podcast ondersteuning. Bij elke overweging kun je jezelf afvragen wat je ideale luisteraar het meest zou waarderen, wat de besluitvorming aanzienlijk vergemakkelijkt.

Waarom zouden ze hun kostbare tijd aan jou moeten besteden?

Deze vraag is cruciaal om een boeiend verhaal of gesprek te creëren. Persoonlijk ben ik een enthousiaste fan van “Europa Draait Door”. Ik luister er elke week naar en laat andere podcasts per direct vallen zodra ze een nieuwe aflevering uitbrengen. Ze hebben mijn vertrouwen gewonnen door elke week een mix van humor en boeiende informatie over Europese evenementen te bieden. Aangezien ik van Europa en muziek houd, ben ik alleen geïnteresseerd in hoogwaardige informatieve podcasts. “Europa Draait Door” biedt al deze elementen en verdient daardoor mijn kostbare tijd. Dit heeft zich vertaald in succes, aangezien ze twee opeenvolgende jaren genomineerd zijn voor podcastprijzen. Met onze podcast ondersteuning kunnen we een diepe connectie met je luisteraar creëren waardoor het bedrijf alleen maar kan groeien.

Verdere ontwikkeling

We beginnen daarom met de “doelgroep” definiëren voordat we verdergaan met het opzetten van je podcast. Meer weten over hoe we je verder kunnen helpen? Stuur ons een berichtje en krijg direct iemand aan de telefoon om het uit te leggen. 

De technische podcast ondersteuning

Wat mag je verwachten van de editors wanneer we samen gaan opnemen in onze podcast studio of bij jullie op kantoor? Allereerst starten we met het verzamelen van alle benodigde informatie voordat we de opnames beginnen. Hierdoor krijgen we een helder beeld van de aard van de podcast, de betrokken sprekers en het beoogde doel van de specifieke aflevering.

Op de dag van de opnames arriveren we ruim een uur tot anderhalf uur van tevoren op de locatie of in de studio. We stellen de statieven, microfoons en eventueel camera’s op en zorgen ervoor dat het geluid optimaal klinkt. Gedurende de opnames is een van onze technici verantwoordelijk voor de technische aspecten en de algemene podcast ondersteuning, om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

We adviseren om het aantal gasten voor de podcastopnames te beperken tot maximaal 2 tot 3 (naast de podcasthost). Bij een groter aantal gasten wordt het voor de luisteraars lastig om de aandacht bij de juiste spreker te houden.

Soms kan het gebeuren dat de gekozen locatie niet optimaal is, bijvoorbeeld als er veel galm is in de ruimte. In situaties waarin een bedrijf zich in een grote loods bevindt, is het bijvoorbeeld niet verstandig om daar de podcast op te nemen. Daarom bieden we ook de optie om de podcast op te nemen op een door ons geselecteerde locatie, waarvan we er twee beschikbaar hebben.

podcast studio huren in een huiselijke sfeer.
podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.
een podcast laten maken op locatie.

Heb je podcast ondersteuning voor je project nodig? Neem vandaag contact op!