Podcast laten maken speciaal voor jouw bedrijf.

Podcast laten maken door een podcast bedrijf wordt steeds vaker gedaan. Een podcast kan namelijk veel tijd kosten en het bewerken is vaak zeer tijdsintensief. Hoe maken wij podcasts voor bedrijven? Hier aan de een klein overzicht van welke taken we (deels) op ons kunnen nemen zodat jij daar niet meer aan hoeft te denken.

  • Voice overs
  • Tekstschrijvers/Content Creators
  • Podcast opname in de studio of op locatie
  • Muzikanten & podcast editors
De SM7B, de beste microfoon voor een podcasters studio of luisterboeken opnemen.

Wat gaan we voor je doen?

We maken een outline voordat we beginnen met schrijven.

We maken een overzicht van de belangrijkste onderwerpen en punten die je behandelt wilt hebben. Hiermee kunnen we beter inkaderen en zorgen we dat het juiste verhaal van het bedrijf verteld wordt.

We ontwikkelen een sterke introductie:

De introductie van de podcast laten maken is essentieel voor een goede start. We beginnen met een eigen podcast intro met bijvoorbeeld een interessante anekdote, of we stellen een belangrijke vraag of we geven een overzicht wat de luisteraar kan verwachten in de aflevering.

Wij ontwikkelen je content.

We schrijven de aflevering of houden het interview in een informele stijl, tenzij je podcast een zakelijke formele houding moet hebben vanwege de sector bijvoorbeeld. Met onze in-house interviewers krijg je altijd leuke en boeiende gesprekken en wij zorgen dat de beste gedeeltes te horen zijn.

We gebruiken een logische en overzichtelijke structuur.

We volgen de outline die we samen hebben gemaakt om de podcast goed gestructureerd te houden. Een podcast laten maken doe je door met de belangrijkste onderwerpen te beginnen, daarna te verdiepen en een uitloop.

We voegen relevante voorbeelden en verhalen toe.

Verhalen en voorbeelden maken de aflevering levendig! Ook kunnen ze helpen om complexe concepten beter te begrijpen en houden de aandacht van luisteraars vast. Door zo’n zijpad te nemen in het verhaal krijg je een organischer geheel en maakt de podcast uniek.

We nemen de aflevering op.

Als je tevreden bent met het storyboard en de voorbereidingen, nemen we de podcast aflevering op op locatie of in onze studio. We gebruiken de beste microfoons en opnameapparatuur die er in de podcast industrie gebruikt wordt. 

Wij bewerken de aflevering na opname.

Na het opnemen gaan we de aflevering bewerken om eventuele fouten, stiltes of ongewenste onderdelen te verwijderen. Ook kan dan geëvalueerd worden of er niet grotere stukken uit moeten of juist extra erbij moet zodat het verhaal de beste flow heeft.

We maken eigen muziekstukken voor de podcast.

We hebben meerdere producers die geluidseffecten of overgangen kunnen toevoegen om de aflevering een uniek en eigen karakter te geven. De beste podcasts hebben zelf geschreven muziek waardoor je je in een andere wereld waant als je de podcast luistert. Een podcast laten maken op maat gebeurt bij ons altijd met eigen gecomponeerde muziek.

We publiceren de aflevering voor je.

Zodra je tevreden bent met het eindresultaat, publiceren we de aflevering op je gewenste streamings dienst en kun je deze zelf promoten via sociale media en andere kanalen om je luisteraars te bereiken.

podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.
video podcast voor bedrijf.
podcast studio huren in een huiselijke sfeer.

Het verhaal, wat wil je vertellen?

Voordat wij aan de slag kunnen willen we als eerst helder krijgen wat het doel van de podcast is voordat je het podcast kunt laten maken. Wat is het verhaal dat je wilt uitdragen en wie wil je bereiken. Weet je dat nog niet? Geen probleem, dan komen we er samen uit. Met een goed verhaal heb je het halve werk gedaan en kunnen wij voor je aan de slag gaan.

Het is van cruciaal belang om een duidelijk doel en visie te hebben voor je podcast. We zien vaak bedrijven die willen beginnen met een podcast zonder een goed uitgewerkt plan op lange termijn. Het feit is dat de markt verzadigd is met podcasts, dus het vergt extra inspanning om de aandacht van luisteraars vast te houden. Vaak zijn we niet zo grappig, interessant of boeiend als we denken. Een podcast laten maken die een gemeenschap kan opbouwen, vereist aanzienlijke tijd en moeite. Hoewel sommige podcasts succesvol zijn geworden vanwege een informele aanpak, vertegenwoordigen ze slechts een klein deel van de podcastindustrie. Het is essentieel om de luisteraar serieus te nemen en deze vraag serieus te overwegen als je een goed beluisterde podcast wilt maken. Wanneer luisteraars merken hoeveel aandacht en inspanning er in de podcast is gestoken, zullen ze vaker terugkomen.

Een podcast laten maken vóór de luisteraars.

Om te begrijpen wat je aan de luisteraar wilt overbrengen, moet je eerst een demografisch profiel maken van de ideale luisteraar. Wie zijn ze? Waar wonen ze? Wat is hun leeftijd? Welke interesses hebben ze? Welke podcasts luisteren ze wekelijks? Zijn er artiesten waar hun voorkeur naar uit gaat? Hoe meer vragen je over je ideale fan kunt beantwoorden, des te beter kun je keuzes maken bij het opzetten van je podcast. Je kunt bij elke beslissing nagaan wat de ideale fan het liefst zou willen, en dat maakt het proces van organiseren veel gemakkelijker.

Waarom verdien jij de tijd van de luisteraar?

Dit is een pijnlijke maar essentiële vraag bij een podcast laten maken. Neem bijvoorbeeld mijn eigen ervaring met de podcast “Europa Draait Door.” Ik ben een enthousiaste luisteraar en stop alles als er een nieuwe aflevering verschijnt. Deze podcast heeft mijn vertrouwen gewonnen door wekelijks een goede dosis humor en vooral interessante informatie over Europese evenementen te bieden. Aangezien ik van Europa en muziek houd, wil ik alleen hoogwaardige informatieve podcasts beluisteren. “Europa Draait Door” biedt al deze elementen en verdient daarom mijn kostbare tijd. Hun inspanningen hebben zelfs geresulteerd in twee opeenvolgende nominaties voor de podcast-awards.

Wie is je doelgroep?

Hier hebben we het over je ‘doelgroep’, dit moet je definiëren voordat je verdergaat met het laten maken van je podcast. Er zijn tal van bronnen die je hierbij kunnen helpen, zoals de PDF waarin de doelgroep uitgebreid wordt behandeld. We gaan er verder niet diep op in, want er zijn nog andere onderwerpen die aandacht behoeven. We willen immers ook jouw kostbare tijd goed benutten!