Workshop podcast maken – van beginner naar professional.

Wil je een workshop podcast maken aan je werknemers geven, of een 1-op-1 sessie zodat je jouw podcast echt naar een hoger niveau tilt, laten we dan samenwerken!

Mijn naam is Rick Doorneweerd en ik help beginnende en intermediate podcasters om veel betere podcasts te maken. De afgelopen 6 jaar heb in talloze bedrijven geholpen met het opzetten van hun podcast en heb ik inmiddels meer dan +10.000 uur podcast uren erop zitten om te weten wat een goede (en wat een slechte) podcast maakt.

Via de workshop podcast maken vertel ik graag alle tips & tricks aan groepen of individuen die ik in de afgelopen jaren heb geleerd. Ik leer je in de podcast workshop van alles, denk bijvoorbeeld aan handige AI websites die een slechte zoom-call kunnen veranderen in een professionele opname tot verschillende gesprek stijlen en manieren om interessante gesprekken te krijgen.

Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop / cursus & evenementen.

Stuur een berichtje en we bellen vandaag nog!

Podcasts waar ik o.a. aan heb mogen bijdragen:

Nu kan ik het nog vertellen

Stichting Rolex

Jaahaa!

Kwartiermakerszaken

Workshop podcast maken, opnemen & bewerken

Graag leer ik je bij de workshop podcast maken over welke apparatuur je allemaal kunt gebruiken om een podcast op te nemen. We kunnen het zo gek maken als nodig, allemaal op maat en voor elk niveau. We gaan dieper in op welke software goed is om te gebruiken en uiteraard hoe je podcasts moet bewerken en alle handigheden zoals ik elke dag professionele podcasts aan pak. Ook gaan we aan de slag met de interviews. Welke vragen moet je stellen voor een interessante podcast? Wat kun je wel en niet vragen en welke soort gasten zijn interessant om te interviewen.

video podcast voor bedrijf.

Een podcast workshop in opnemen van audio materiaal

De SM7B, de beste microfoon voor een podcasters studio of luisterboeken opnemen.

Je leert welke technieken er zijn om je podcast kwaliteit te optimaliseren met handige tips en voorbeelden. Ontdek waarom inhoud altijd belangrijker is dan geluidskwaliteit, maar leer tegelijkertijd hoe je beide aspecten kunt optimaliseren. Leer hoe je efficiënt en effectief ruw audio materiaal kunt opnemen voordat je begint met bewerken. In de workshop podcast maken vertel ik over het nabijheidseffect (proximity effect) en ontdek hoe je het beste geluid uit je microfoon kunt halen. Podcasting is de nieuwe marketing tool voor bedrijven, maar er zijn teveel “slechte” podcasts in omloop, dat hoop ik graag te veranderen.

Het bewerken van het audiomateriaal in de podcast workshop:

In de workshop podcast maken laten het belang zien van het beluisteren van het ruwe materiaal en leren je luisteren naar het ritme van de stemmen. Wat moet je eruit laten en wat blijft erin? Ook leer je stiltes en onnodige onderbrekingen verwijderen om je podcast soepeler te laten verlopen. Begrijp hoe EQ en compressie werken en hoe je ze kunt gebruiken om de audio te verbeteren. Leer de drempel, ratio, attack en release in te stellen voor een optimaal resultaat.

Ontdek in de podcast workshop hoe verschillende effecten worden gebruikt om de stemmen voller en rijker te laten klinken. We leren je hoe je constante achtergrondgeluiden kunt verminderen met behulp van ruisonderdrukkingstechnieken. Alle theorie over hoe je subtiel kunt bewerken om de podcast natuurlijk te laten klinken.

video podcast voor bedrijf.

Wat ik je kan leren over interviewen en gesprekstijlen

Podcast opnemen met Vita Voca in 2024.

Je denkt misschien dat het voeren van een podcastgesprek hetzelfde is als een normaal interview. Dat klopt dus niet helemaal, er zitten belangrijke nuances die je als podcast maker wilt begrijpen en hanteren. In de afgelopen 7 jaar heb ik veel in de podcast wereld rond gehangen. Daar heb ik ontdekt dat er veel meer komt kijken bij het voeren van een podcast gesprek dan je zou denken. In de workshop podcast maken gaan we er samen dieper op in en kijken we welke stijl bij jou hoort!

Het draait niet alleen om het stellen van goede vragen en het krijgen van goede antwoorden, want bij podcasting draait het nog veel meer om entertainment. Je moet je luisteraars vermaken terwijl je ze informeert, helaas is dat soms best een uitdaging. In de podcast workshop help ik je graag om professionele gesprekken te voeren met je podcast gasten. 

De gasten die je uitnodigt zal een grote reden zijn van de groei van de podcast. Ook moet je weten welke soort vragen je moet stellen. Ik help je in de podcast workshop om een goed marketing plan op te stellen en om het beste uit je podcast te halen. Het is een kwestie van balans, en ik kan je laten zien hoe je dat doet.

Het begin van een podcast kan soms een beetje ongemakkelijk zijn. Je wilt dat je gast zich op zijn gemak voelt, dus begin niet meteen met moeilijke vragen. We gaan samen aan de slag zodat je je ontwikkeld als podcast interviewer en met elk gesprek beter word