Een eigen podcast jingle gemaakt door ervaren muzikanten.

Een eigen podcast jingle is zoveel leuker dan een niet origineel stukje muziek van het internet plukken, toch? Laat daarom je eigen podcast jingle maken door onze ervaren muzikanten. Geen stijl is te wild en maken graag iets wat perfect aansluit op jouw verhaal. De muzikanten en producers hebben zowel nationaal als internationaal ervaring met podcast producties.

Wil je liever geen unieke podcast muziek maar zoek je wel goede informatie om de juiste plekken te vinden kun je op deze pagina alle andere websites vinden met extra tips om het podcast intro uniek te maken.

Een originele jingle door een podcast muzikant.

Welke podcast jingle kunnen jullie maken?

Muziek is een essentieel gedeelte van een podcast. Dit kan alleen een intro en outro zijn maar ook een volledige sonische wereld. Bekijk en luister hieronder een aantal voorbeelden die we voor anderen hebben gemaakt en neem contact met ons op via de muziekpagina.

"We willen een zomers & vrij gevoel"

We hadden een klant die graag een positief gevoel wilden creëren voordat de podcast zou beginnen. Als referentie kregen we een aftermovie waarbij mensen in de prachtige zon aan het feesten waren. Dit was een perfecte gelegenheid om een fijne zomerse tune te bedenken. Met een stevige pianopartij en pompende drums wist de producer met de eigen podcast jingle precies de juiste snaar te raken bij de luisteraar:

"Laat het klinken als een Franse ochtend op vakantie"

De klant had als referenties een paar jazz nummers waar ze het gevoel kreeg dat ze in Frankrijk aan het ontbijt zat. Dat vonden we uiteraard een leuke uitdaging. We hebben de cello uit de garage gepakt en wat Franse chansons gedraaid om te inspireren. We hebben haar twee verschillende opties geboden en dit is uiteindelijk haar keuze geweest:

"De podcast jingle moet refereren aan het leger"

De podcast had een sterke relatie met het leger en hoopte daarom ook dat de muziek dat kon reflecteren. Verder moest de podcast intro muziek een sterkte attitude hebben, daadkracht uitstralen. Onze podcast producer leek het een tof idee om een ‘snare roffel’ te gebruiken, zoals je dat vaak hoort bij militaire evenementen. Het moest nog wel luchtig genoeg blijven zodat er niet te veel lading achter zou zitten. Luister hieronder de uitkomst:

Wil je meer van onze voorbeelden luisteren, bekijk onze soundcloud-pagina dan even om een grotere selectie van onze podcast intro’s te horen.

Maak een community en neem de luisteraar serieus

Een podcast jingle is als een muzikaal visitekaartje voor je bedrijf. Het creëert een herkenbaar geluid dat direct geassocieerd wordt met jouw merk. Het helpt bij het opbouwen van merkbekendheid en zorgt ervoor dat luisteraars je podcast direct kunnen identificeren, zelfs voordat ze de inhoud hebben gehoord.

Professionaliteit: Een goed geproduceerde jingle geeft je podcast een professionele uitstraling. Het laat zien dat je serieus bent over je content en dat je aandacht besteedt aan de details. Een professionele uitstraling kan het vertrouwen van luisteraars vergroten en hen aanmoedigen om je podcast te blijven volgen.

Emotionele impact: Muziek zorgt voor kracht en emoties waardoor je een eigen sfeer kunt creëren. Een goed gekozen jingle kan de juiste stemming instellen voor je podcast en de luisterervaring verbeteren. Of je nu een vrolijke, inspirerende of spannende sfeer wilt creëren, de juiste jingle kan helpen om die emoties over te brengen op je luisteraars.

Sociale media: Een originele podcast muziek kan ook worden gebruikt als een kort audiofragment dat je kunt delen op sociale media. Dit kan helpen om je podcast te promoten en meer luisteraars aan te trekken. Een pakkende stuk muziek dat helemaal eigen is kan nieuwsgierigheid opwekken bij potentiële luisteraars en eerder je podcast aan te zetten omdat ze worden getrokken door de muziek.

Nog niet helemaal overtuigd?

Geen probleem, stuur een berichtje en krijg vandaag nog een belletje van onze podcast producers om je bij te praten. We horen graag al je ideeën over de podcast jingle of een volledige sonische wereld om je podcast te vullen.