Over ons

Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop / cursus & evenementen.
Rick Doorneweerd - Oprichter

Rick Doorneweerd - oprichter

“Op een steenworp afstand van het station Naarden-Bussum en een broedplek voor veel creatieve zelfstandigen is Vita Voca uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse podcastindustrie. Het is geweldig om bedrijven en particulieren te mogen helpen met het creatieve en technische proces van de podcast productie. Het team groeit samen met de ambitie om de Nederlandse podcasts tot een steeds hoger niveau te brengen. Hieronder kort een paar highlights van de afgelopen jaren.”

De podcast was een lange tijd niet het begrip wat het nu is. In alle eerlijkheid kostte het ons ook een aantal maanden om de charme en potentie te ondervinden. Na veel podcasts geluisterd te hebben, realiseerde we pas hoeveel nieuwe informatie we op een dag kon innemen.

Helaas was het tenenkrommend om naar sommige interessante podcasts te luisteren. Als er een boeiend verhaal is, verdient het een goede kwaliteit opname. Is dit niet het geval, haken de meeste luisteraars af.
Met deze kansen en valkuilen in het achterhoofd werd in 2016 ‘Vita Voca’ opgericht.

Op deze manier konden we goede podcasts ondersteunen met geluid dat het verdiende. Dit groeide door de jaren heen uit tot een bloeiend bedrijf waarbij we voor vele podcasters de editing, muziek, creatieve inbreng en vervolgens producties mochten verzorgen.

podcast studio huren in een huiselijke sfeer.
Een originele jingle door een podcast muzikant.

In de afgelopen jaren hebben we aan mooie projecten mogen meewerken. We begonnen als een bedrijf dat podcastmuziek maakte voor grote en kleine bedrijven. Doordat de podcast industrie zich snel ontwikkelde, is de focus meer gaan liggen op podcast opnames op locatie en video bewerking. Inmiddels hebben we samenwerkingen met o.a. ALDI, Cushman & Wakefield, Quoratio en the European Society of Anesthesiology & Intensive Care. 

Graag werken we met bedrijven die podcasting serieus als het nieuwe medium ziet voor marketing. Er zit ontzettend veel expertise in een bedrijf dat interessante gesprekken kan voeren. Het is ons doel om bedrijven beter in de markt te laten liggen om de podcasten interessant te maken voor een groot of een geconcentreerde groep.

Podcasts, of informatie content in audio vorm in de brede zin van het woord, zien we als de toekomst voor bedrijven. Consumenten zijn inmiddels de ouderwetse nieuwsbrief zat, niemand leest dit meer. Daarentegen denken we dat we eerder luisteren naar persoonlijke verhalen en interessante invalhoeken,

Het doel waarmee Vita Voca is opgericht is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Als een podcaster een goed verhaal heeft, moet de kwaliteit van de inhoud gelijk zijn aan de kwaliteit van de audio. Dat zou in onze optiek in alle gevallen geweldig moeten zijn.

podcast muzikant effecten