De podcast opname studio waar goede podcasts geweldig worden.

De podcast opname studio staat in het hart van ’t Gooi, direct naast het treinstation Naarden-Bussum. Deze opname studio is dus niet alleen gevuld met de beste podcast apparatuur die er op de markt verkrijgbaar is maar heeft ook nog een perfecte centrale locatie zodat niemand uren hoeft te reizen. Je kunt de ruimte met of zonder podcast editor huren, al raden we dat je wel aan als je nog niet zo ervaren bent. De podcast editor denkt graag met je mee over het onderwerp en welke stukken interessant zijn of niet. Zij hebben immers al meer dan 10.000 uur podcasts opgenomen en geluisterd, we kunnen ze daarom experts noemen.

podcast studio huren in een huiselijke sfeer.

Wat kun je verwachten in onze podcast opname studio?

Welke diensten mag je verwachten bij het huren van de podcaststudio? We starten met het verzamelen van alle benodigde informatie voordat we de opnames beginnen. Hierdoor krijgen we een helder beeld van hoe de podcast eruit zal zien, wie de sprekers zullen zijn en wat het doel van de podcast is.

Op de opnamedag arriveren we één tot anderhalf uur van tevoren op de locatie. We stellen de standaards en microfoons op en controleren de geluidskwaliteit. Tijdens de opnames is er een van onze technici aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

We adviseren om maximaal 2 tot 3 gasten (exclusief de podcasthost) uit te nodigen voor de opnames. Met meerdere gasten kan het moeilijk zijn voor luisteraars om de focus te behouden en te weten wie er aan het woord is.

Je kunt de podcast opname studio bij ons op locatie huren of we kunnen naar jullie toekomen. Het kan echter voorkomen dat jullie locatie niet geschikt is, bijvoorbeeld vanwege veel galm in de ruimte. Als jullie bedrijf zich bijvoorbeeld in een loods bevindt, is het niet verstandig om daar de podcast op te nemen. Daarom bieden we de mogelijkheid om op een door ons gekozen locatie de studio op te zetten. We hebben twee beschikbare locaties tot onze beschikking.

Faciliteiten

 • 1 minuut lopen vanaf station Naarden-Bussum.
 • Een vrijstaande ruimte met directe toegang vanaf de weg.
 • Een volledig geïsoleerde ruimte voor 4 personen met een gezellige sfeer.
 • 3x een dynamische SM7B microfoons, de beste microfoon voor podcasts.
 • Focusrite Interface met USB connectie.
 • Heerlijke koffie en thee (inclusief).
 • Koelkast met frisdrank, sapjes en borrelnootjes (inclusief).
 • Optie om een kleine of grote podcast studio te huren.
 • Optionele podcast video opname studio met 2x Sony A6100 of live streaming
 • podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.

  Opnames op maat, vraag het aan onze experts

  Terwijl sommige bedrijven liever alles in eigen hand houden en geen behoefte hebben aan feedback, zijn er anderen die het juist waarderen als er met hen wordt meegedacht. Als er waardering is voor ons meedenken, kunnen we advies geven op verschillende gebieden.

  We krijgen dagelijks podcasters die bij ons aankloppen voor advies over het vormgeven van hun podcast. We geven dit advies graag. Na het zien en gebruiken van verschillende apparatuur en software, hebben we voldoende kennis om te bepalen welke apparatuur het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Daarom mag je ons gerust benaderen, zelfs als je niet met ons samenwerkt. We vinden het belangrijk dat alle podcasts goed klinken, niet alleen degene waar we zelf bij betrokken zijn.

  Vooral in de beginfase van een nieuwe podcast is het vaak zoeken naar de juiste vorm. Er zijn talloze podcastformats die je kunt gebruiken, maar ze moeten wel passen bij de aard van de podcast. We denken graag met je mee over de vormgeving en structuur om het beste uit je podcast te halen. Bovendien kunnen we op muzikaal gebied een ondersteunende rol bieden om de podcast dezelfde sfeer te geven.

  Zodra de eerste podcast productie is gemaakt in onze podcast opname studio, begint ons werk pas echt. Als je de podcast maakt met als doel een groter publiek te bereiken, moet de podcast constant worden verbeterd tot “perfectie”. Als je op zoek bent naar een podcast-editor, ben je waarschijnlijk bereid om deze stap te zetten. De gespreksstijlen, de inhoud en de gasten moeten telkens beter worden om te kunnen concurreren met populaire podcasts. Het succes van de podcast ligt in het bedrijf en de gasten die het aantrekt. Als we kunnen meedenken, zijn we beschikbaar in het hele creatieve proces, met als doel het allerbeste eindresultaat te bereiken.

  Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop & evenementen.

  De beste podcast microfoon staat in onze opname studio.

  We gebruiken de SM7b als microfoon voor onze podcast opnames. Helaas zie je deze microfoons te weinig als je het ons vraagt, dit is namelijk de beste microfoon voor podcasting. Veel podcast studio’s proberen de kosten te drukken met goedkopere microfoons zoals RodeMic’s of SM58’s. De SM7B is wat aan de prijzige kant maar er is geen microfoon die betere kwaliteit levert in deze prijscatagorie.

  De SM7B, de beste microfoon voor een podcasters studio of luisterboeken opnemen.

  Waarom onze podcast opname studio beter is dan anderen.

  Apparatuur en accessoires. Als je geen specifieke technische vereisten hebt, is het belangrijk om naar de algemene uitrusting en accessoires van een studio te kijken. Sommige studio’s bieden alle basisbenodigdheden, terwijl andere beschikken over hoogwaardige apparatuur. De huurprijs is afhankelijk van de kwaliteit van de hardware, accessoires, geluidsisolatie en gebruiksgemak. Het is belangrijk om deze vereisten zorgvuldig te evalueren om een kosteneffectieve beslissing te nemen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Wij hebben de beste apparatuur voor een lage prijs.

  Akoestiek De geluidskwaliteit is van groot belang bij het opnemen van podcasts in een studio. Je wilt niet dat externe geluiden je opname of het maken van podcastvideo’s verstoren. Daarom is het belangrijk om te controleren of de studio een goede geluidsisolatie heeft voordat je een podcast opname studio kiest. Er wordt vaak gezegd dat de akoestiek belangrijker is dan de microfoon. Het is beter om een goedkope microfoon te gebruiken in een goed geïsoleerde ruimte dan een dure microfoon in een slecht geïsoleerde ruimte. Onze podcast opname studio staat vol met prachtige isolatie panelen die we zelf hebben ontworpen. Geen koude ruimte maar een warme studio met veel kleur en plant

  Achtergrond en verlichting. Als je van plan bent om video-opnames van je podcast te maken, is het belangrijk om ook de achtergronden en verlichting te controleren. Onze studio heeft meerdere (kleuren) lampen waarmee je de gewenste setting kunt creëren. Door verstelbare panelen kunnen we de ruimte zo inrichten dat elke setting er verzorgd en professioneel uitziet. Je kunt ervoor kiezen om aan een tafel te zitten of gebruik te maken van banken en stoelen.