De podcasters studio voor de beste podcast makers.

Onze podcasters studio is speciaal ingericht zodat podcasters prachtige gesprekken kunnen opnemen. In tegenstelling tot veel andere studio’s zorgt deze ruimte voor een relaxte sfeer. We houden er bijvoorbeeld niet van om koptelefoons op te hebben. Wij zorgen er gewoon voor dat je een prettig gesprek hebt en wij zorgen ervoor dat het beste geluid wordt opgenomen. Mooi geluid opnemen is geen “rocket-science” maar het moet wel goed gedaan worden, dat begint al bij de juiste microfoons, camera & microfoon posities en de ruimte. 

Ik wil graag op meerdere plekken opnemen, kan dat?

Geen probleem natuurlijk! We zijn (bijna) op elke plek geweest. Denk aan drukke congressen, evenementen, op kantoor of buiten in de achtertuin. Een podcasters studio is niet gelimiteerd aan een plek, het gaat om de juiste apparatuur op de juiste plek – en dat kunnen wij je geven. We gebruiken op de meeste locaties de SM7b microfoons. Hieronder een paar foto’s van onze materialen. 

De SM7B, de beste microfoon voor een podcasters studio of luisterboeken opnemen.

Is er ook video bij de podcasters studio?

Steeds meer podcasters willen graag video opnemen in de studio zodat zij ook op Youtube een publiek kunnen bereiken. Als dit gewenst is nemen we graag onze camera’s en lichten mee om mooie beelden bij de podcast te schieten! We gebruiken Sony A6100 met een arsenaal aan prachtige lenzen voor elke situatie. 

Hoe ziet jullie podcasters studio eruit?

We hebben twee eigen locaties waar we podcasts opnemen. De eerste ruimte noemen we de huiskamer podcasters studio. De ruimte is gevuld met mooie bordeaux rode panelen voor isolatie en diverse planten die de ruimte opfleuren. Het is een ruimte van 40m2 die perfect geschikt is voor een één-op-één gesprek of met z’n drieën in een rustige setting. 

podcast studio huren in een huiselijke sfeer.
podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.

Liever een grotere ruimte waarbij je veel meer ruimte op de tafel hebt en een scherm om je laptop bij aan te sluiten? Deze ruimte is geschikt als je ook een entourage meeneemt die de podcast wilt bijwonen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat graag toeziet op welke informatie er wordt gegeven of moet bijsturen indien nodig. 

De studio op beide locaties zijn geschikt voor podcasters die de beste audio kwaliteit willen met comfort. We zien constant “koude en grijze” studio’s voorbij komen zonder smoel, daar wilde we verandering in brengen. Onze studio heeft het juiste karakter wat nodig is om je comfortabel in een ruimte te voelen.   

Hoe weet ik welke podcasters studio ik moet kiezen?

1. Uitrusting en accessoires

Als je geen specifieke technische vereisten hebt, bekijk dan de algemene apparatuur en ruimte die beschikbaar zijn in de podcasters studio. Sommige studio’s bieden alle basis apparatuur, terwijl andere hoge kwaliteit microfoons gebruiken met goede isolatie. De huurprijs is afhankelijk van de kwaliteit van hardware, accessoires, isolatie en gebruiksgemak. Het kan handig zijn om je vereisten  zorgvuldig te evalueren om de beste podcasters studio voor jou uit te kiezen. 

2. Akoestiek

De geluidskwaliteit is essentieel wanneer je in een podcasters studio opneemt. Je wilt geen extra bijgeluid in de opnames hebben of het maken van podcastvideo’s constant onderbreken. Er wordt vaak gezegd, de akoestiek is belangrijker dan de microfoon. Dit is ook echt waar! Je kunt beter een goedkope microfoon in een goed geïsoleerde ruimte hebben dan een dure microfoon in een slecht geïsoleerde ruimte.

3. Achtergrond en verlichting

Als je een video van je podcast gaat maken, vergeet dan niet de achtergronden en lichten te controleren. Wij hebben meerdere (kleuren) lampen om elke gewenste setting te regelen. Door verstelbare panelen kunnen wij de ruimte zo indelen dat elke setting er verzorgd en professioneel uitziet. Het is mogelijk om aan tafel te zitten of op banken en stoelen.

Waarom dan bij ons?

Bij ons klinkt elke podcast fantastisch doormiddel van hoogwaardige audioapparatuur die is ontworpen om podcasting ongelooflijk eenvoudig te maken. Boek vandaag nog en neem shows op in onze professionele podcasters studio in Bussum.

In onze podcaststudio kunnen maximaal 4 mensen tegelijk opnemen in een volledig met geluid behandelde omgeving. Als je nieuw bent bij het opnemen, hoef je je zich geen zorgen te maken over technische zaken. We hebben geluidstechnici die voor de opname zorgen.

Heb je meer ervaring en liever zelf de hele opname regelen, kun je je eigen producer meenemen. Uitgerust met gloednieuwe, eersteklas apparatuur hebben ze alles wat ze nodig hebben binnen handbereik.