De podcast muzikant – podcast muziek op maat

Een podcast muzikant kan een goede podcast geweldig maken en daar kunnen wij voor zorgen. We hebben een selectie aan producers, songwriters en muzikanten die professionele producties maken voor bedrijven en particulieren. Kijk naar de grootste podcasts van dit moment, de kans is groot dat het originele muziek heeft dat alleen voor die specifieke podcast wordt gebruikt. Er is helaas geen blauwdruk om podcast muziek te schrijven, muziek is altijd subjectief. Voor een serieuze podcast over een misdaad zou een opgewekte soundscape werken en bij een inspirerend verhaal wil je geen melancholische track hebben. De podcast muzikant wilt vooral dat de maker van de podcast precies krijgt wat ze willen. Je hebt twee soorten originele podcast muziek:

Originele podcast intro muziek

Een intro is makkelijk gratis of voor een tientje te vinden op internet. Toch zijn deze intro’s niet echt leuk of uniek. De professionals weten niet beter dat een eigen sound een podcast kan onderscheiden. In tegenstelling tot de soundscape is een originele podcast intro makkelijker te betalen en kun je deze onder iedere podcast zetten. De podcast muzikant vraagt je eerst waar het bedrijf voor staat en wat voor gevoel de muziek je moet geven.

Soundscape muziek voor podcast

Is je ambitie om een grotere podcast te maken zoals bijvoorbeeld een crime podcast of journalistiek verhaal? In dit geval kunnen soundscapes een belangrijke toevoeging zijn in je podcast. Sommige podcast makers doen de editing liever zelf. De podcast muzikant kan je ondersteunen om originele podcast muziek te maken voor je verhaal. We maken podcast muziek precies op maat zodat je podcast geen playlist heeft van de meeste generieke achtergrondgeluiden.

 

podcast muzikant effecten
Een originele jingle door een podcast muzikant.

Hoe dan we dat? We kiezen op basis van de inhoud van de podcast 3 tot uiterlijk 4 instrumenten uit om diverse stukken te componeren. Door onszelf te limiteren aan een paar instrumenten zullen alle nummers dezelfde sfeer krijgen, zonder dat het te repetitief wordt. De gecomponeerde playlist (keuze tussen 3, 5, 8 of 10 muziekstukken) wordt als pakket geleverd. Je kunt indien je zelf de editing wilt doen, deze zelf inpassen zoals je wilt. Uiteraard wordt er nauw samengewerkt tussen de podcast muzikant en jou als podcast maker zodat je de originele podcast muziek krijgt die je meesterwerk verdiend.

De podcast muzikant

De podcast muzikant is er voor jou om de perfecte soundtrack te krijgen. Muziek is een subjectief onderwerp dus het kan handig zijn om even te mailen, bellen of Whatsappen over je ideeën. We helpen daar graag mee, ook als je besluit om andere manieren te gebruiken.

Hou er wel rekening mee dat je problemen kunt krijgen met zomaar muziek in je podcast verwerken. Streamingsdiensten zoals Spotify en Apple hebben zeer goede systemen om copyright claims te leggen op je podcast. Je kunt hierdoor in de situatie komen dat je podcast offline wordt gehaald. In sommige gevallen wordt je account zelfs opgeheven, kijk daarom uit welke muziek je wilt toevoegen. Ben je niet helemaal zeker? Stuur ons een berichtje! We helpen je graag, het is soms lastig om te bepalen wat je wel en niet mag gebruiken.