De podcaststudio voor bedrijven met een doel.

Wanneer er een podcast wordt opgenomen wil de interviewer dat iedereen zich op z’n gemak voelt, hierdoor krijgt de interviewer immers de allerbeste gesprekken. Onze podcaststudio is specifiek ontworpen om te vergeten dat de podcast wordt opgenomen in een studio.

In een studio kan iemand zich voorbereiden, gasten ontvangen, drinken aanbieden, de podcast opnemen en prettig afsluiten.


Waarom een ​​podcaststudio huren voor podcasting?

Van gevestigde podcasters tot amateurpodcasters, veel kiezen voor huur.
Een verscheidenheid aan problemen wordt opgelost op het moment dat u een perfecte podcaststudio vindt die beschikbaar is voor verhuur.

1. Bespaar tijd

Wanneer je een studio huurt, scheelt dat veel tijd. U moet een podcast van hoge kwaliteit opnemen om uw visie op een interessante manier over te brengen. En dat vereist een goede studio-opstelling en opname-accessoires. Maar als je je eigen studio bouwt, kost het je te veel tijd. Misschien besteed je ongeveer een maand of meer om alle podcastaccessoires te verzamelen en in te stellen.

Integendeel, een gehuurde podcaststudio geeft je alle nodige accessoires met een perfecte omgeving om podcasts van hoge kwaliteit op te nemen.

2. Geen eigen investering

Het opzetten van uw studio voor podcasting kan erg duur zijn. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om je hele studio op te zetten. Podcast-accessoires zoals bewerkingssoftware, microfoon, meubelstukken, opnamemedium, akoestiek en meer zijn vereist. Als u niet kunt investeren, zal uw studio niet zo effectief zijn als u wenst. Huren lijkt een perfecte oplossing om een ​​klein bedrag te investeren om de beste akoestiek en accessoires voor podcasting te krijgen.

3. Betere geluidskwaliteit

Zonder de juiste ervaring is het een uitdaging om de juiste audiokwaliteit te creëren die indruk zou maken op het publiek. Maar de studio’s die hun diensten aanbieden, investeren hun expertise in akoestiek en geluidskwaliteit om een ​​perfecte omgeving te creëren. Daarom is een kant-en-klare studio logischer om de meest effectieve geluidskwaliteit te verkrijgen bij het opnemen van podcasts.


Hoe weet ik welke podcaststudio ik moet kiezen?

1. Uitrusting en accessoires

Als je geen specifieke technische vereisten hebt, bekijk dan de algemene uitrusting en accessoires die beschikbaar zijn in een studio. Sommige studio’s bieden alle basisbenodigdheden, terwijl andere beschikken over eersteklas apparatuur. De huurprijs is afhankelijk van de kwaliteit van hardware, accessoires, isolatie en gebruiksgemak. U moet uw vereisten dus zorgvuldig evalueren om een ​​kosteneffectieve beslissing te nemen zonder de kwaliteit in gevaar te brengen.

2. Akoestiek

De geluidskwaliteit is essentieel wanneer u een podcast opneemt. U wilt niet dat externe geluiden uw opname of het maken van podcastvideo’s onderbreken. Controleer daarom op onhandige geluidsisolatie voordat u een plaats kiest. Er wordt ook vaak gezegd, de akoestiek is belangrijker dan de microfoon. Je kunt beter een goedkope microfoon in een goed geïsoleerde ruimte hebben dan een dure microfoon in een slecht geïsoleerde ruimte.

3. Achtergrond en verlichting

Als je een video van je podcast gaat maken, vergeet dan niet de achtergronden en lichten te controleren. Wij hebben meerdere (kleuren) lampen om elke gewenste setting te regelen. Door verstelbare panelen kunnen wij de podcaststudio zo indelen dat elke setting er verzorgd en professioneel uitziet. Het is mogelijk om aan tafel te zitten of op banken en stoelen.


Waarom dan bij ons?

Bij ons klinkt elke podcast fantastisch doormiddel van hoogwaardige audioapparatuur die is ontworpen om podcasting ongelooflijk eenvoudig te maken. Boek vandaag nog en neem uw shows op in onze professionele podcaststudio in Bussum.

In onze podcaststudio in Bussum kunnen maximaal 4 mensen tegelijk opnemen in een volledig met geluid behandelde omgeving. Als u nieuw bent bij het opnemen, hoeft u zich geen zorgen te maken over technische zaken. We hebben geluidstechnici die voor uw opname zorgen.

Heeft u echter meer ervaring en wilt u liever zelf zaken regelen, dan kunt u uw eigen producer meenemen. Uitgerust met gloednieuwe, eersteklas apparatuur hebben ze alles wat ze nodig hebben binnen handbereik.

In de studio: Aansluiten en direct beginnen

Alles staat klaar zodat de laptop direct kan worden aangesloten en de podcast direct kan beginnen met opnemen, zo wordt alles in eigen hand gehouden maar met de optimale kwaliteit die de opname verdient. De podcaststudio gaat 15 minuten voor tijd open zodat alles kan worden voorbereid en aansgesloten.

Wij zouden ook de podcast kunnen bewerken en publiceren. Bekijk wat we met onze expertise allemaal kunnen bieden.


Faciliteiten in de ruimte

 • 1 minuut lopen vanaf station Naarden-Bussum.
 • Een vrijstaande podcaststudio met directe toegang vanaf de weg.
 • Supersnelle WiFi.
 • Airco en verwarming. 
 • Een volledig geïsoleerde podcaststudio voor 4 personen met een gezellige sfeer.
 • Gebruiksklare microfoons – 2x SM7b’s en 2x NT-1A met verstelbare statieven.
 • Focusrite Interface met USB connectie (Inclusief).
 • Heerlijke koffie en thee (inclusief).
 • Keuken met een twee inductieplaten.
 • Koelkast met frisdrank, sapjes en borrelnootjes (inclusief).
 • Optie voor opname aan tafel of op een bank met stoelen.
 • Optionele video opname met 2x Sony A6100 of live streaming (extra vergoeding)

Wij zijn de enige studio waarbij je je pas echt comfortabel kan voelen;

alleen of met personen tot 4. Wij begrijpen ook dat er meer podcaststudios zijn in Nederland, helaas is elke podcaststudio die we vinden ontzettend saai en oninspirerend.  We wilden een plek creëren waarin mensen graag zitten, ook als ze niet opnemen. Hierdoor hebben we de podcaststudio speciaal ingedeeld om hier verandering in te brengen. We hebben een bank en stoelen neergezet met een prettige tafel om je (naast het opnemen) echt thuis te voelen. Met onder andere een koffiezetapparaat, koelkast, planten en met onze kleurlichten kun je de setting helemaal zelf afstellen op eigen voorkeur. In deze studio kun je de echt hele dag zitten en vergeten dat je in een studio zit. Dat is niet zonder toeval want we hebben veel afgekeken bij de professionals van deze tijd.

Waar kun je de studio voor gebruiken?

 • Workshops en trainingen
 • Audio opnames voor games
 • Journalisten
 • Online nieuwszenders en kranten
 • Audio opnames voor musea
 • Vooropgestelde omroepen zoals treinen, bussen en trams.
 • Pretparken
 • Zoom gesprekken voor besprekingen
 • Audio opnames voor reclames 
 • Vooropgestelde of live online presentaties
 • Interviews voor TV of radio (zonder rondlopende kinderen en andere geluiden)

Opties voor huren voor elk niveau


TIER 1 – RAW AUDIO, ALLEEN STUDIO

De kamer is van jou. Ons meest basale aanbod geeft je volledige toegang tot de geluidsgeïsoleerde studio en de audioapparatuur (vier condensatormicrofoons, studiokoptelefoons en een 12-kanaals audiomixer). U neemt op uw laptop op en neemt de onbewerkte audio van uw sessie mee naar huis.

TIER 2 – KLAAR AUDIO MET EEN PRODUCENT

Voeg een professionele touch toe. Kom de podcaststudio binnen met een idee, ga voor de microfoon zitten en wij zorgen ervoor dat uw visie tot leven komt. Een producer vergezelt je in de studio om je show live te mixen en onderweg hulp te bieden bij de productie. Wij zorgen ervoor dat uw audio precies klinkt zoals u dat wilt.

Er zijn ook bewerkingsservices beschikbaar. Vanuit uw richting werken we een eindproduct dat u kunt publiceren en delen.

À LA CARTE – PRODUCTIETECHNIEK

Services zoals bewerken, produceren en publiceren zijn beschikbaar. We zijn er om u te helpen bij elke stap van het podcasting-proces.

We maken het voor luisteraars gemakkelijk om uw programma te vinden op services zoals iTunes en Stitcher.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *