Podcast montage voor bedrijven – online podcast bewerking.

Podcast montage is een belangrijk onderdeel bij het maken en bewerken van de podcast. In sommige gevallen hoeft er weinig mee te gebeuren, het gesprek loopt soepel en de gasten zijn natuurlijke sprekers. Soms ik het beter om stukken te verplaatsen, stiltes eruit te knippen en “saaie” gedeeltes eruit te halen.

Wij kunnen helpen van A tot Z, van aankoop en adviseren over materiaal tot aan de publicatie. Niet alleen bieden we een helpende hand in het technische gedeelte, we helpen ook graag met het creatieve gedeelte indien gewenst.

Wij hebben (tot zover wij hebben kunnen vinden) de enige Nederlandse podcast editors die ook internationale muzikale scholing hebben gehad. Zo maken we originele podcastjingles en muziekbumpers voor onze klanten, deze muziek wordt uitsluitend gebruikt voor de podcast. Heeft het bedrijf een nieuw concept wat ze willen uitproberen, wij maken net zo gemakkelijk weer nieuwe podcastjingles zodat het weer perfect aansluit op de situatie.

Wat kunnen voor je betekenen?

 • Video podcast bewerking in Adobe PrePodcast editing voor bedrijven binnen 48 uur
 • Originele podcastmuziek maken voor het bedrijf (voorbeelden)
 • Podcast opnemen op locatie (voorbeeld)
 • Gratis advies geven over de beste podcast apparatuur
 • Video podcast bewerking in Adobe Premiere
 • Voice over (door ons aangeleverd of in eigen beheer) opnames in de studio
 • Altijd bereikbaar, ook ‘s avonds en in het weekend
Podcast editor - Rick

Muziek

Onze podcast editors zijn allemaal muzikaal geschoold en het is onze absolute USP in de podcastindustrie. Hiernaast kun je een aantal voorbeelden luisteren die wij als podcast service voor klanten hebben gemaakt. We zijn erg wendbaar als het gaat om stijlen, je mag ons dus verassen met je wensen.

 

Podcast video editing

Steeds vaker worden podcasts ook met video opgenomen zodat bedrijven ook doelgroepen bereiken die minder hebben met audio only. Gelukkig kunnen wij ook de video editing uit handen nemen, online of op locatie.  

Ons werkproces

Hoe zorg ik voor een podcast montage die dezelfde kwaliteit garandeert als de best beluisterde podcast van het moment? Er zijn drie fases, knippen, mixen en masteren. Bij het knippen zorg je voor een goede doorloop van het gesprek, het mixen moet ervoor zorgen dat alle vervelende frequenties eruit worden gehaald en het geluid ophelderen, het masteren zorgt ervoor dat elke podcast dezelfde kwaliteit levert op elke podcast-app.

Een mooie studio voor podcast bewerking

Podcast montage is altijd een gestructureerd proces, anders ben je er veel te veel onnodige tijd aan kwijt. Wij kunnen het weten – we hebben al honderden (video) podcasts bewerkt. Door de jaren heen hebben we de beste manieren gevonden voor het bewerken van een podcast. Wij willen onze klanten graag snel en effectief helpen. Zo kunnen we meer podcasters van dienst zijn en hebben onze klanten binnen no-time een top podcast binnen voor publicatie. Maar wat nou als je zelf graag de tijd investeert in de editing van de podcast? Dat begrijpen wij natuurlijk!

We geven graag onze werkmethode weg want niets is zo jammer als een slecht bewerkte podcast met goede informatie luisteren. Uiteraard kunnen wij ook de podcast bewerken, meer weten?

Bekijk onze tarieven en krijg vandaag nog bericht! De podcast montage begint met het kijken naar de audiofile, kloppen alle bestanden die zijn opgenomen? Is alles opgenomen wat opgenomen moest worden? Als het antwoord ja is kunnen we gaan beginnen.

Voordat ik met de montage begin luister ik de hele podcast een keer helemaal door (op 2,5x de snelheid). Dit voelt overbodig maar het zal je verbazen hoe belangrijk het is om het grote plaatje eerst voor je te kunnen zien. Zeker bij podcasts waar meer in geknipt moet worden moet je weten wat de inhoud van de podcast is en waar de onderwerpen zich bevinden. Tijdens het luisteren haal ik de podcast door sonix.io. Een geweldig medium waar je speech-to-text kan ontwikkelen. Soms krijgen we 2,5 uur aan materiaal maar dat kunnen we praktisch indelen. Het is makkelijker om tekst met timestamps te slepen dan het audiobestand, dat wordt gauw een rotzooi.

Stappenplan

 • Met een kladblok naast me schrijf ik opvallende dingen op, goed en misschien wat minder.
 • Vervolgens kijk ik naar het audio bestand en haal grote stiltes eruit. Bijvoorbeeld wanneer mensen wat drinken pakken of naar het toilet toe gaan.
 • Wanneer deze grote dingen in de podcast zijn bewerkt, speel ik de audio af en ik luister naar het ritme van de persoon die praat. Sommige podcastgasten zijn natuurlijke sprekers en sommige hebben het wat moeilijker. Wanneer ik hiervoor toestemming krijg, probeer ik de “overbodige” informatie, zoals veel stiltes, stammelingen of herhaalde zinnen weg te halen.
 • In andere gevallen probeer ik zo min mogelijk het ritme van de podcast te bepalen door de montage. Vooral wanneer de podcastgasten natuurlijke sprekers zijn en goed uit hun woorden komen. Ik kan garanderen dat dit zo veel lastiger is dan dat het op het eerste gezicht lijkt.

Mastering voor podcast montage

“Ja leuk allemaal maar als ik mijn podcast upload zijn ze altijd te zacht in vergelijking met de pro’s.” Ik hoor het vaak. Je hebt de podcast prachtig bewerkt maar het volume komt niet overeen met andere podcasts. De mastering is iets anders dan mixen. Het doel van mastering is om de sonische elementen van een audio bestand in balans te brengen en de weergave op alle systemen en mediaformaten te optimaliseren. Het klinkt allemaal heel complex maar dat valt wel mee. Simpel gezegd: mastering zorgt ervoor dat op elk apparaat de podcast geweldig klinkt, zowel op hele dure speakers als het speakertje van je telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *