Een podcast laten opnemen in de studio of op locatie.

Waar kan ik een podcast laten opnemen? De podcast studio wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijven die podcasting echt serieus nemen en er zijn verschillende smaken. Veel bedrijven zijn niet zo bekend met wat goede en minder goede podcaststudio aanbieders zijn. Waar moet je op letten als je een podcast laat opnemen? We gaan hier in op welke apparatuur de industriestandaard is en welke microfoons je eigenlijk niet wilt gebruiken, het is makkelijk om de verkeerde keuze te maken en het kan de kwaliteit verslechteren.

Wij hebben meerdere technici die op locatie opnemen met de beste apparatuur, stuur ons een bericht!

Alle goede podcasts hebben inmiddels ontzettend goede kwaliteit en wij als luisteraar zijn de afgelopen maanden verwend geraakt. Dat zorgt er ook voor dat je als bedrijf niet meer wegkomt met “zomaar” een podcast produceren en opnemen. Er is inmiddels zo veel content beschikbaar dat je wat unieks moet doen. Maar de content laten we vooral bij jullie, dat is immers het specialisme wat moet spreken. Waar onze specialiteit zit in de techniek en uitwerking van de audio en video, waar de video podcast ontzettend in populairiteit aan het stijgen is.

podcast op locatie

een podcast laten maken op locatie.

 

Waarom een ​​podcaststudio huren voor podcasting?

Van gevestigde podcasters tot amateurpodcasters, veel kiezen voor huur.
Een verscheidenheid aan problemen wordt opgelost op het moment dat u een perfecte podcaststudio vindt die beschikbaar is voor verhuur.

1. Bespaar tijd

Wanneer je een studio huurt, scheelt dat veel tijd. U moet een podcast van hoge kwaliteit opnemen om uw visie op een interessante manier over te brengen. En dat vereist een goede studio-opstelling en opname-accessoires. Maar als je je eigen studio bouwt, kost het je te veel tijd. Misschien besteed je ongeveer een maand of meer om alle podcastaccessoires te verzamelen en in te stellen.

Integendeel, een gehuurde podcaststudio geeft je alle nodige accessoires met een perfecte omgeving om podcasts van hoge kwaliteit op te nemen.

2. Geen eigen investering

Het opzetten van uw studio voor podcasting kan erg duur zijn. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om je hele studio op te zetten. Podcast-accessoires zoals bewerkingssoftware, microfoon, meubelstukken, opnamemedium, akoestiek en meer zijn vereist. Als u niet kunt investeren, zal uw studio niet zo effectief zijn als u wenst. Huren lijkt een perfecte oplossing om een ​​klein bedrag te investeren om de beste akoestiek en accessoires voor podcasting te krijgen.

3. Betere geluidskwaliteit

Zonder de juiste ervaring is het een uitdaging om de juiste audiokwaliteit te creëren die indruk zou maken op het publiek. Maar de studio’s die hun diensten aanbieden, investeren hun expertise in akoestiek en geluidskwaliteit om een ​​perfecte omgeving te creëren. Daarom is een kant-en-klare studio logischer om de meest effectieve geluidskwaliteit te verkrijgen bij het opnemen van podcasts.Waarom dan bij ons?

Als je bij ons de podcast laat opnemen fantastisch doormiddel van hoogwaardige audioapparatuur die is ontworpen om podcasting ongelooflijk eenvoudig te maken. Boek vandaag nog en neem de shows op in onze professionele podcaststudio in Bussum of wij komen met een technicus op locatie.

In onze podcaststudio in Bussum kunnen maximaal 4 mensen tegelijk opnemen in een volledig met geluid behandelde omgeving. Als u nieuw bent bij het opnemen, hoeft u zich geen zorgen te maken over technische zaken. We hebben geluidstechnici die voor uw opname zorgen.

Heeft u echter meer ervaring en wilt u liever zelf zaken regelen, dan kunt u uw eigen producer meenemen. Uitgerust met gloednieuwe, eersteklas apparatuur hebben ze alles wat ze nodig hebben binnen handbereik.

In de studio: Aansluiten en direct beginnen

Alles staat klaar zodat de laptop direct kan worden aangesloten en de podcast direct kan beginnen met opnemen, zo wordt alles in eigen hand gehouden maar met de optimale kwaliteit die de opname verdient. De podcaststudio gaat 15 minuten voor tijd open zodat alles kan worden voorbereid en aansgesloten.

Wij zouden ook de podcast kunnen bewerken en publiceren. Bekijk wat we met onze expertise allemaal kunnen bieden.

Hoe weet ik welke podcaststudio ik moet kiezen?


1. Uitrusting en accessoires

Als je geen specifieke technische vereisten hebt, bekijk dan de algemene uitrusting en accessoires die beschikbaar zijn in een studio. Sommige studio’s bieden alle basisbenodigdheden, terwijl andere beschikken over eersteklas apparatuur. De huurprijs is afhankelijk van de kwaliteit van hardware, accessoires, isolatie en gebruiksgemak. Ga wel voor een studio die op z’n minst over SM7b’s, dit is de industriestandaard en is perfect podcasts mee op te nemen.

2. Akoestiek

De geluidskwaliteit is essentieel wanneer u een podcast laat opnemen. U wilt niet dat externe geluiden uw opname of het maken van podcastvideo’s onderbreken. Controleer daarom op onhandige geluidsisolatie voordat je een plaats kiest. Denk bijvoorbeeld aan een podcast opnemen tijdens een evenement of workshop. Er wordt ook vaak gezegd, de akoestiek is belangrijker dan de microfoon. Je kunt beter een goedkope microfoon in een goed geïsoleerde ruimte hebben dan een dure microfoon in een slecht geïsoleerde ruimte.

3. Achtergrond en verlichting

Als je een video van je podcast gaat maken, vergeet dan niet de achtergronden en lichten te controleren. Als de lichten niet goed zijn geplaatst krijgen de verschillende camera’s een ander kleurensamenstelling en zorgt dat ervoor dat je verschillende shots niet met elkaar overeenkomen. Hoe ziet dat eruit? Photofeeler heeft er een toffe blog over.