Een podcast opnemen op locatie. Voor bedrijven en particulieren.

podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.

De zakelijke podcast locatie

Voor grotere groepen of bij een podcast die meerdere gasten heeft hebben we een ruimte die hiervoor geschikt is. De kamer heeft een groot tv scherm dat aangesloten kan worden en luxieuze stoelen om een goed gesprek te hebben. De ruimte is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Podcast studio noord-holland huren

De huiskamer podcast locatie

Neem je een podcast in je eentje op of met 1 andere gast, hebben wij een studio dat huiselijk aanvoelt. Omringt door planten en kleurlampen is het mogelijk om op bureaustoelen te zitten of comfortabel op de bank. De ruimte is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Een podcast op locatie kunnen we heel gemakkelijk bij je opzetten met de beste podcast apparatuur. Onze podcast studio brengen we bij jullie op locatie zodat je geweldige kwaliteit óók op jouw kantoor kunt krijgen!

Om een succesvolle podcast te hebben, is het belangrijk om manieren te vinden om jezelf te onderscheiden van de vele anderen die er al zijn. Een effectieve manier om dit te doen, is door de typische podcaststudio-omgeving te veranderen en je podcast opnemen op locatie. Door de podcast op je eigen locatie op te nemen zorg je voor meer creativiteit, individualiteit en zelfs flexibiliteit.

Momenteel worden de meeste podcasts geproduceerd in een podcast studio, maar deze manier begint langzaam een beetje saai en stoffig te worden. Of het nu gaat om een opname op afstand, een livestream of een persoonlijk interview, het standaard beeld van een podcast studio heeft iedereen inmiddels wel gezien. 

Door te kiezen voor een podcast opnemen op locatie, kun je jouw publiek echt iets unieks bieden. Je zult alleen moeten overwegen of deze aanpak overeenkomt met de toon, het formaat en het thema van de podcast wanneer je hieraan begint. 

Het is handig om wel te vermelden dat een podcast opnemen op locatie het risico met zich meebrengt van een slechtere geluidskwaliteit, achtergrondgeluiden en storingen. Toch zijn dit punten die wij als podcast bedrijf goed kunnen oplossen op locatie of in post-productie. Het is aan het bedrijf om te bepalen of de de potentiële voordelen van een podcast opname op locatie opwegen tegen de extra kosten en moeite.

Een podcast opnemen doen velen allang niet meer in de studio, het wordt gewoon op locatie gebracht! 

Je kan het uiteraard zelf doen door alle spullen aan te schaffen maar je kunt ook een professioneel podcast bedrijf zoals Vita Voca inzetten. Heb je bijvoorbeeld een evenement waarbij je een podcast wilt opnemen, wij zorgen ervoor dat alles prachtig wordt opgenomen en bewerkt. Voor deze sessies gebruiken we dynamische SM7B’s als microfoons, de meest populaire microfoon onder de professionals in de industrie. Neem hieronder direct contact op en krijg vandaag één van onze podcast technici aan de lijn!

Podcast opnemen op locatie, zoals op kantoor of evenement.

We beginnen eerst met alle informatie verzamelen voordat we de podcast opnemen op locatie. We krijgen hiermee een duidelijk beeld van hoe de podcast eruit gaat zien, wie de sprekers zijn en wat het doel van de podcast is.

Wij raden aan om maximaal 2 tot 3 gasten (excl. podcasthost) in een podcast te laten spreken. Bij meerdere gasten wordt het lastig voor de luisteraar om de focus te houden.

Op de dag van de podcast opnemen komen wij een uur tot anderhalf uur van te voren naar de locatie. We zetten alle standaards en microfoons op en controleren of het geluid geweldig klinkt. Tijdens de opnames is er een technicus achter de knoppen om er voor te zorgen dat alles in goede baan wordt geleid.

Je kunt de podcast opnemen op locatie in een ruimte van het bedrijf. Het kan toch voorkomen dat de locatie niet geschikt is, dat kan komen omdat er veel galm in de ruimte zit. Als het bedrijf is gevestigd in een loods is het niet verstandig om daar een podcast op te zetten bijvoorbeeld. Daarom is het ook mogelijk om podcast opnemen waarbij wij de studio opzetten op een door ons uitgekozen locatie. We hebben twee locatie’s die beschikbaar zijn.

Vier belangrijke redenen waarom je een podcast wilt opnemen op locatie. 

 

 • De omgeving speelt een cruciale rol in je storytelling. Bij een podcast opnemen op locatie kun je de de sfeer vastleggen, de toon van de podcast beter bepalen en luisteraars meenemen naar een andere wereld. Dit is met name effectief voor podcasts in de stijl van een documentaire of audio drama, omdat het authenticiteit geeft en over het algemeen de luisterervaring verbetert.
 • Draait je podcast rond een specifieke gebeurtenis, dan is opname op locatie ideaal! Of het nu gaat om een sportwedstrijd, een paneldiscussie of een evenement met beroemdheden, het vastleggen van de real-time ervaring en het achtergrondgeluid kan je publiek een unieke en meeslepende luisterervaring bieden.
 • Als uw afleveringen veel interactie tussen gastheer en luisteraar met zich meebrengen, kan een opname op locatie nieuwe mogelijkheden bieden om met uw publiek in contact te komen. Real-life interacties en spontane verhalen vinden vaker plaats buiten de beslotenheid van een studio, wat zorgt voor meer vermakelijke inhoud en een diepere band met luisteraars.
 • Live podcasts worden steeds populairder en door ze op locatie op te nemen voor een live publiek kan een intieme en boeiende ervaring ontstaan. De energie en verbinding met het publiek kan leiden tot betere inhoud en een sterkere band met uw luisteraars.

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van de plek en de duur van de podcast opnemen op locatie wordt de prijs berekent. Onze prijzen voor de podcast editing is te vinden op onze tarieven pagina. De kosten voor het huren van onze studio is te vinden op onze studio huur pagina.

Faciliteiten

 • 1 minuut lopen vanaf station Naarden-Bussum.
 • Een vrijstaande ruimte met directe toegang vanaf de weg.
 • Een volledig geïsoleerde ruimte voor 4 personen met een gezellige sfeer.
 • 3x een dynamische SM7B microfoons, de beste microfoon voor podcasts.
 • Focusrite Interface met USB connectie.
 • Heerlijke koffie en thee (inclusief).
 • Koelkast met frisdrank, sapjes en borrelnootjes (inclusief).
 • Optie voor kleine of grote podcaststudio.
 • Optionele video opname met 2x Sony A6100 of live streaming (extra vergoeding)

Waarom een ​​podcast opnemen op locatie?

Een podcast opnemen op locatie gebeurt steeds vaker en zorgt voor minder stress bij de sprekers. Van gevestigde podcasters tot amateurpodcasters, veel kiezen er voor om het uit te besteden.

Een verscheidenheid aan problemen wordt opgelost op het moment dat u een perfecte podcaststudio vindt die beschikbaar is voor verhuur.

1. Bespaar tijd

Wanneer je een studio huurt, scheelt dat veel tijd. U moet een podcast van hoge kwaliteit opnemen om uw visie op een interessante manier over te brengen. En dat vereist een goede studio-opstelling en opname-accessoires. Maar als je je eigen studio bouwt, kost het je te veel tijd. Misschien besteed je ongeveer een maand of meer om alle podcastaccessoires te verzamelen en in te stellen.

Integendeel, een gehuurde podcaststudio geeft je alle nodige accessoires met een perfecte omgeving om podcasts van hoge kwaliteit op te nemen.

2. Geen eigen investering

Het opzetten van uw studio voor podcasting kan erg duur zijn. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om je hele studio op te zetten. Podcast-accessoires zoals bewerkingssoftware, microfoon, meubelstukken, opnamemedium, akoestiek en meer zijn vereist. Als u niet kunt investeren, zal uw studio niet zo effectief zijn als u wenst. Huren lijkt een perfecte oplossing om een ​​klein bedrag te investeren om de beste akoestiek en accessoires voor podcasting te krijgen.

3. Betere geluidskwaliteit

Zonder de juiste ervaring is het een uitdaging om de juiste audiokwaliteit te creëren die indruk zou maken op het publiek. Maar de studio’s die hun diensten aanbieden, investeren hun expertise in akoestiek en geluidskwaliteit om een ​​perfecte omgeving te creëren. Daarom is een kant-en-klare studio logischer om de meest effectieve geluidskwaliteit te verkrijgen bij het opnemen van podcasts.