Over ons

Wil je een eigen podcast verbeteren? Of een podcast starten?
Dan is dit de juiste plek om hiermee te beginnen. Een podcast is een geweldige manier om verhalen, meningen, interviews of informatie delen met andere mensen.

Veel beginnende podcasters schrijven en nemen hun eigen audio op. Daarna is het een moeilijke taak om de hoogsthaalbare kwaliteit uit de opname te krijgen. Hierin kunnen we je tijd en moeite besparen door de productie van audio en/of de content over te nemen zodat het kan worden geïmplementeerd in het bedrijf.

Doormiddel van content creators, audio editors, visual designers en interviewers hebben we een breed palet aan kennis en expertise dat kan worden ingezet om het beste uit je bedrijf te halen.

Onze visie

Wij zien dat consumenten steeds liever audiofragmenten willen horen in plaats van ‘saaie’ en soms wat gedateerde informatieverstrekking. Via podcasts of audiofragmenten zijn we sneller geneigd om het toch even aan te zetten, in plaats van de email direct weg te gooien. Zowel informatief, entertainment of promotie materiaal in audiofragmenten naar de consument brengen zien wij als de nieuwe norm als het gaat om verbinden met anderen. Het is persoonlijker, orgineler en moderner.

De term ‘podcast’ wordt vaak niet in z’n volledige potentie gebruikt, dat is voornamelijk omdat we zien dat er een bepaald stigma om het woord zit wat sommige mogelijkheden uitsluit. We zien podcasts vrijwel altijd als één of twee personen die informatie of entertainment bieden. Vaak vergeet men dat audiofragmenten anno 2020 steeds vaker wordt gebruikt als marketingtool in bedrijven. We willen allemaal steeds meer, sneller, beter en mooier. Tijd wordt steeds waardevoller en bedrijven zouden hier soms wat vooruitstrevender in mogen zijn om de klant tegemoet te komen.

Een voorbeeld: Klanten nemen niet meer de tijd om een nieuwsbrief te lezen, daarvoor ben je namelijk verplicht je aandacht volledig hierop te vestigen. In de meeste gevallen is de drempel te hoog om iets door te lezen, terwijl er interessante inhoud in kan staan. Stel dat er in de nieuwsbrief een audiofragment bij toegevoegd wordt, in deze podcast wordt alles in audiovorm doorgenomen met boeiende verhalen, tips en weetjes. Waarbij de nieuwsbrief in eerste instantie wordt overgeslagen, zullen er nu mensen zijn die het toch even aanzetten en aandachtig blijven luisteren. Wat niet kan met lezen, kun je wel aanhoren tijdens lopen, fietsen, sporten en autorijden.

Het is niet noodzakelijk om een bedrijf om een podcast heen te bouwen, het kan juist gebruikt worden om het doel van je bedrijf te complimenteren.

Bedrijven geven aan dat sinds ze gebruik maken van audiofragmenten, talloze klanten positieve reacties achterlaten over de nieuwe wijze van communiceren. We kunnen altijd meer informatie bieden, mail gerust vitavoca@vitavoca.com