Podcast ruimte huren – alleen voor geweldige gesprekken.

Een podcast ruimte huren kan op ontzettend veel plekken, waarom bij ons? Wij laten het alleen toe als er geweldige gesprekken worden gevoerd en helpen daar graag mee als daar nog wat onzekerheid over bestaat. We zijn geen pandjeskoper die wat geld tegen een podcastruimte heeft aangesmeten om er flink op te verdienen. Onze ruimte is zowel een muziekstudio, voice-over opnamestudio en een podcast ruimte. Een multifunctionele ruimte die we zelf ook gebruiken om podcasts te editen, podcast jingles voor klanten te schrijven en dus ook om geweldige gesprekken van onze klanten te mogen opnemen. Er zijn niet één maar twee ruimtes waaruit onze klanten mogen kiezen:

Podcast studio het Gooi

De huiskamer ruimte voor podcasts huren

Neem je een podcast in je eentje op of met 1 andere gast, hebben wij een ruimte dat huiselijk aanvoelt. Omringt door planten en kleurlampen is het mogelijk om op bureaustoelen te zitten of comfortabel op de bank. De ruimte is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. We hebben zelf absorberende panelen gemaakt zodat de ruimte kleurrijker is als je onze ruimte gebruikt voor podcasts. Als podcast bedrijf vinden wij meer belangrijk dan alleen de podcasts opnemen. We willen graag dat de sprekers zich comfortabel voelen in de ruimte en dat je tijdens het gesprek vergeet dat je bezig bent met een opname.

De zakelijke podcast ruimte huren

Voor grotere groepen of bij een podcast die meerdere gasten heeft hebben we een ruimte die hiervoor geschikt is. De kamer heeft een groot tv scherm dat aangesloten kan worden en luxieuze stoelen om een goed gesprek te hebben. Deze ruimte is vooral geschikt voor wat serieuzere gesprekken. Denk bijvoorbeeld aan longartsen die over nieuw onderzoek praten of een groep economen die de toekomst proberen te duiden. We raden wel aan om deze podcast ruimte te gebruiken wanneer er minstens 5 mensen aanwezig zijn bij de opname. De ruimte is tamelijk groot dus het is prettiger om bij kleinere groepen de huiskamer podcast ruimte te kijken. De podcast ruimte huren is mogelijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Wat kan je verwachten van de editors als je de podcast ruimte gaat huren?

Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop / cursus & evenementen.

We beginnen eerst met alle informatie verzamelen voordat we de podcasts gaan opnemen. We krijgen hiermee een duidelijk beeld van hoe de podcast eruit gaat zien, wie de sprekers zijn en wat het doel van de podcast is.

Op de dag van de podcast opnemen komen wij een uur tot anderhalf uur van te voren naar de locatie. We zetten de beste standaards en microfoons op en controleren of het geluid geweldig klinkt. Tijdens de opnames is er een van onze technici achter de knoppen om er voor te zorgen dat alles in goede baan wordt geleid.

Wij raden aan om met maximaal 2 tot 3 gasten (excl. podcasthost) podcasts te laten opnemen. Bij meerdere gasten wordt het lastig voor de luisteraar om de focus te houden welke spreker aan het woord is.

Je kunt de podcast ruimte huren bij ons op locatie of wij komen bij jullie langs. Het kan toch voorkomen dat de locatie niet geschikt is, dat kan komen omdat er veel galm in de ruimte zit. Als het bedrijf is gevestigd in een loods is het niet verstandig om daar een podcast op te zetten bijvoorbeeld. Daarom is het ook mogelijk om podcast opnemen waarbij wij de ruimte opzetten op een door ons uitgekozen locatie. We hebben twee locatie’s die beschikbaar zijn.

Waarom een ruimte voor podcasts gebruiken voor podcasting?

Van gevestigde podcasters tot amateurpodcasters, veel kiezen voor huur.
Een verscheidenheid aan problemen wordt opgelost op het moment dat je een perfecte podcast ruimte vindt die beschikbaar is voor verhuur.

1. Bespaar tijd

Wanneer je een podcast ruimte gaat huren kan dat veel tijd schelen. Je moet een podcast van hoge kwaliteit opnemen om je visie op een interessante manier over te brengen. En dat vereist een goede studio-opstelling en opname-accessoires. Maar als je je eigen studio bouwt, kost het je te veel tijd. Misschien besteed je ongeveer een maand of meer om alle podcastaccessoires te verzamelen en in te stellen.
Integendeel, een podcast ruimte huren geeft je alle nodige accessoires met een perfecte omgeving om podcasts van hoge kwaliteit op te nemen.

2. Geen eigen investering

Het opzetten van de studio voor podcasting kan erg duur zijn. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om je hele podcast ruimte op te zetten als je stopt met huren. Podcast-accessoires zoals bewerkingssoftware, microfoon, meubelstukken, opnamemedium, akoestiek en meer zijn vereist. Als je niet kunt investeren, zal de studio niet zo effectief zijn als gewenst. Huren lijkt een perfecte oplossing om een klein bedrag te investeren om de beste akoestiek en accessoires voor podcasting te krijgen.

3. Betere geluidskwaliteit

Zonder de juiste ervaring is het een uitdaging om de juiste audiokwaliteit te creëren die indruk zou maken op het publiek. Maar de studio’s die hun diensten aanbieden, investeren hun expertise in akoestiek en geluidskwaliteit om een perfecte omgeving te creëren. Daarom is een kant-en-klare studio logischer om de meest effectieve geluidskwaliteit te verkrijgen bij het opnemen van podcasts.

een podcast laten maken op locatie.