Podcast studio huren voor professionele podcasters.

Een podcast studio huren kan op meerdere plekken, er zijn alleen maar weinig plekken die onze stijl hanteren. Veel podcast studio’s zien er saai uit, hebben weinig charisma en lijken allemaal hetzelfde. We wilden dat bij Vita Voca graag anders doen. Veel groen, een aangename geur en mooie lichten waren een must. Het isolatiemateriaal hebben we zelf ontworpen waardoor de ruimte is bedekt met bordeaux rode panelen. We willen niet dat de ruimte alleen mooi is voor het podcast beeld (meer weten) maar ook voor de mensen die er meerdere uren in zitten. Welke opties kunnen wij je bieden? Hieronder onze studio’s en waarom wij denken dat we jouw podcast tot een hoger niveau kunnen brengen.
Direct de podcast studio huren?

De huiskamer podcast studio huren

Neem je een podcast in je eentje op of met 1 andere gast, hebben wij een studio dat huiselijk aanvoelt. Omringt door planten en kleurlampen is het mogelijk om op bureaustoelen te zitten of comfortabel op de bank. De ruimte is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. We hebben zelf absorberende panelen gemaakt zodat de ruimte kleurrijker is als je onze podcast studio komt huren. Als podcast bedrijf vinden wij meer belangrijk dan alleen de podcasts opnemen. We willen graag dat de sprekers zich comfortabel voelen in de ruimte en dat je tijdens het gesprek vergeet dat je bezig bent met een opname.

podcast studio huren in een huiselijke sfeer.

De zakelijke podcast studio huren

Voor grotere groepen of bij een podcast die meerdere gasten heeft hebben we een ruimte die hiervoor geschikt is. De kamer heeft een groot tv scherm dat aangesloten kan worden en luxieuze stoelen om een goed gesprek te hebben. Deze ruimte is vooral geschikt voor wat serieuzere gesprekken.
Denk bijvoorbeeld aan longartsen die over nieuw onderzoek praten of een groep economen die de toekomst proberen te duiden. We raden wel aan om deze podcast studio te gebruiken wanneer er minstens 5 mensen aanwezig zijn bij de opname. De studio is tamelijk groot dus het is prettiger om bij kleinere groepen de huiskamer podcast studio te kijken. De podcast studio huren is mogelijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

podcast studio huren voor zakelijke en serieuze podcasts.

Wat kan je verwachten van de editors als je de podcast studio gaat huren?

We beginnen eerst met alle informatie verzamelen voordat we de podcasts gaan opnemen. We krijgen hiermee een duidelijk beeld van hoe de podcast eruit gaat zien, wie de sprekers zijn en wat het doel van de podcast is.

Op de dag van de podcast opnemen komen wij een uur tot anderhalf uur van te voren naar de locatie. We zetten alle standaards en microfoons op en controleren of het geluid geweldig klinkt. Tijdens de opnames is er een van onze technici achter de knoppen om er voor te zorgen dat alles in goede baan wordt geleid.

Wij raden aan om met maximaal 2 tot 3 gasten (excl. podcasthost) podcasts te laten opnemen. Bij meerdere gasten wordt het lastig voor de luisteraar om de focus te houden welke spreker aan het woord is.

Je kunt de podcast studio huren bij ons op locatie of wij komen bij jullie langs. Het kan toch voorkomen dat de locatie niet geschikt is, dat kan komen omdat er veel galm in de ruimte zit. Als het bedrijf is gevestigd in een loods is het niet verstandig om daar een podcast op te zetten bijvoorbeeld. Daarom is het ook mogelijk om podcast opnemen waarbij wij de studio opzetten op een door ons uitgekozen locatie. We hebben twee locatie’s die beschikbaar zijn.

Zelf kopen of een podcast studio huren?

Je kan uiteraard zelf een locatie voor podcasts maken door alle spullen aan te schaffen, maar je kunt ook een professioneel podcast bedrijf zoals Vita Voca inzetten. Heb je bijvoorbeeld een evenement waarbij je een podcast wilt opnemen, wij zorgen ervoor dat alles prachtig wordt opgenomen en bewerkt. Voor deze sessies gebruiken we dynamische SM7B’s als microfoons, de meest populaire microfoon onder de professionals in de industrie. Neem hieronder direct contact op en krijg vandaag één van onze podcast technici aan de lijn!

Faciliteiten

  • 1 minuut lopen vanaf station Naarden-Bussum.
  • Een vrijstaande ruimte met directe toegang vanaf de weg.
  • Een volledig geïsoleerde ruimte voor 4 personen met een gezellige sfeer.
  • 3x een dynamische SM7B microfoons, de beste microfoon voor podcasts.
  • Focusrite Interface met USB connectie.
  • Heerlijke koffie en thee (inclusief).
  • Koelkast met frisdrank, sapjes en borrelnootjes (inclusief).
  • Optie om een kleine of grote podcast studio te huren.
  • Optionele video opname met 2x Sony A6100 of live streaming (extra vergoeding)
Neumann TLM 102 voor podcast opnemen in de studio of luisterboek opnemen.