Een podcast producent voor bedrijven – creatief en persoonlijk.

Een podcast producent weet dat zij geen product maken voor hun eigen branche maar voor de luisteraar. Bedrijven maken regelmatig de fout om het product te baseren op hun eigen kennis Je maakt alleen geen inhoud voor jezelf, je maakt het voor je luisteraar. Zoals een muzikant geheel afhankelijk is van de fans, zijn podcasters dat van de luisteraar.

Wat zijn de normen en waarden van het bedrijf, wat wil het uitstralen en vooral: wat is je expertise? Wanneer we eenmaal een podcast onderwerp hebt gekozen, kun we vervolgens onderzoeken wat voor podcast onderwerpen jouw luisteraars zouden willen horen. Deel ze bruikbare informatie over het vakgebied of amuseer. Hiermee bouw je een fanbase op en krijg je steeds meer maandelijkse luisteraars op je podcast. Vooral een bedrijf kan soms wat stoffig overkomen, een podcast kan het bedrijf een daadwerkelijke stem geven. Vul hieronder je een idee of lees over wat we verder kunnen betekenen en we praten er vandaag nog over:

 

podcast uitbesteden aan professionals.
Voice over opnemen is niet moeilijk met goede apparatuur.

Overleg, schets en uitwerking

Een podcast producent werkt het best als we precies weten wat het doel van de opname is. Soms is daar al over nagedacht en soms niet. Op basis van het doel van de podcast gaan wij aan de slag om de podcast vorm te geven. Het verhaal komt dan ook makkelijker tot stand. We hebben al talloze podcasts voorbij zien komen dus we willen graag elke podcast speciaal maken. Als de sprekers al bedacht en benaderd zijn kunnen we direct aan de slag om de juiste host te vinden. Je kunt de podcast volledig uit handen geven en wij zullen doormiddel van review momenten het bedrijf altijd op de hoogte houden.

 

Podcast producent op locatie of in onze studio

Als je een podcast producent op locatie , komen wij altijd langs met de allerbeste apparatuur. Ook hebben wij een prachtige studio gelegen direct naast Naarden-Bussum waar we alle gesprekken kunnen opnemen. Zeker in andere omgevingen is het essentieel dat de kwaliteit van de podcast optimaal blijft. We beginnen met het verbeteren van de akoestiek indien dat nodig is, als er bijvoorbeeld in een kerk wordt opgenomen is het verstandig om een plek uit te zoeken waar galm het minst voorkomt. Soms is de akoestiek slecht maar is er geen mogelijkheid om de podcast studio te verplaatsen. In dat geval hebben we altijd reflecterende materialen mee zodat we de podcast juist kunnen vormgeven.

 

Podcast studio het Gooi
een podcast laten maken op locatie.

Origineel gecomponeerde muziek

Als je een podcast producent nodig hebt, kunnen wij de podcast een samenhangende sonische werreld voor je creëren. Wij zijn (voor zover wij weten) de enige podcast editors van de Benelux die originele podcast muziek kan maken voor onze klanten. Deze muziek wordt door niemand anders gebruikt en volledig afgesteld op het karakter van het bedrijf.

  • Wanneer we even kennis hebben gemaakt vragen we waar jullie bedrijf voor staat.
  • Ook vragen we een aantal referenties van wat voor podcastmuziek jullie waarderen.
  • We maken de intro/outro, muziekbreaks en onderwerp jingles met voice-over
Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop & evenementen.

Een podcast producent voor advies op elk gebied

Waarbij het ene bedrijf graag alles in eigen handen houdt en geen behoefte heeft aan feedback, vinden anderen het vooral fijn als er met ze meegedacht wordt. Als het wordt gewaardeerd dat we meedenken doet de de podcast producent dat op diverse vlakken.

We krijgen dagelijks podcasters die bij ons aankloppen voor advies en hoe ze een podcast laten maken. Inmiddels hebben we alle apparatuur en software wel voorbij zien komen en zelf gebruikt om te weten welke apparatuur in jouw specifieke situatie nodig is. Bericht ons daarom gewoon, ook als je niet met ons samenwerkt. We vinden het belangrijk dat alle podcasts goed klinken, niet alleen degene waar we zelf een belang bij hebben.

Er zijn talloze formats die je kunt implementeren maar daar moet het zich wel voor lenen. Wij denken graag mee met de vormgeving en structuur zodat onze podcast producent de beste podcast kan maken.

Waarom dan bij ons?

We hebben hoogwaardige audioapparatuur die is ontworpen om podcasting ongelooflijk eenvoudig te maken. We hebben een onze professionele podcaststudio in Bussum of wij komen met een technicus op locatie voor alle nodige gesprekken.

We zijn geen massa podcast producent bedrijf, wel geven we veel meer tijd aan de podcasts dan onze concurenten. We werken zeer nauw samen met onze klanten omdat we daadwerkelijk goede podcasts willen maken. Graag bewerken we podcasts voor bedrijven die graag alles in eigen beheer houden maar we zijn niet schuw om kritisch te kijken naar de inhoud van podcasts als dat van ons gevraagd wordt. Vita Voca staat voor de beste podcasts en helpen daarom als podcast producent daar graag aan mee.

podcast laten maken studio