Podcast video bewerking voor bedrijven.

Steeds vaker willen podcasters een podcast met video bewerking hebben., Dit wordt voornamelijk gebruikt voor de Youtube kanalen omdat daar een andere demografie op actief is. We weten hoeveel werk het kan zijn om een podcast van een uur te bewerken voor zowel video als audio. Gelukkig hebben wij al talloze video podcasts mogen bewerken voor onze klanten en doen het ook graag jullie.

Heb je een podcast video editor nodig voor je bedrijf? Wij kunnen op meerdere manieren het bedrijf ondersteunen en de lasten te verlichten. Waar hebben we ervaring mee? Een kleine opsomming van wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen:

De podcast industrie maakt nu ook steeds vaker video voor bewerking.
 • Video podcast bewerking in Adobe Premiere
 • Onze podcast studio op locatie
 • Podcast editing voor bedrijven binnen 48 uur
 • Originele podcastmuziek maken voor het bedrijf (voorbeelden)
 • Podcast opnemen op locatie (voorbeeld)
 • Gratis advies geven over de beste podcast apparatuur
 • Voice over (door ons aangeleverd of in eigen beheer) opnames in de studio
 • Altijd bereikbaar, ook ‘s avonds en in het weekend

Podcast video bewerking & grafisch ontwerp

Over het algemeen zijn het veel gevestigde bedrijven die bij ons aankloppen voor podcast video bewerking. We vragen daarom ook om alle logo’s die jullie aan het begin en eind willen laten zien gelijk opsturen. Het kan ook zijn dat de podcast een project is waar nog geen logo’s of animaties voor zijn gemaakt.

We helpen graag op weg met onze graphic designers. Ook kunnen we meedenken over wat het logo moet uitstralen, zodat het logo perfect aansluit op het project.

Adobe Premiere

We bewerken onze videos in Adobe Premiere en bewerken de audio in Adobe Audition. Meer weten over hoe we te werk gaan en op welk termijn je de video mag terugverwachten? Stuur ons een bericht!

Wanneer we materiaal van drie camera posities krijgen, kunnen we de bewerkte video na 2 dagen terug sturen. Dit geldt ook in het weekend.

Adobe Audition

Een podcast bewerken is niet altijd het meest “leuke” werk maar is wel noodzakelijk. Om de podcast tot een niveau te brengen dat het verdient, is er tijd nodig. Voordat ik de tools laat zien die wij gebruiken in ons werk, zal ik eerst wat uit de weg ruimen:Het stappenplan van een podcast bewerken en publiceren.

Een professionele podcast video editor kan een goede podcast alleen maar beter maken
Een professionele podcast video editor kan een slechte podcast niet goed maken
Je kan je podcast verbeteren door je eigen podcast bewerken
Je kan je podcast verslechteren door je eigen podcast bewerken

Het ruwe audiobestand opnemen

Er van uitgaande dat je de apparatuur beschikbaar hebt, zul je altijd beginnen met het gesprek opnemen. We gaan in dit artikel er niet veel op in maar in de toekomst zullen we hier meer aandacht aan besteden. Wil je het beste resultaat krijgen uit microfoon en video, lees dan dit artikel over het nabijheidseffect (proximity effect).

De audio van het bestand opknippen

Voordat ik met bewerken begin luister ik de hele podcast een keer helemaal door. Dit voelt overbodig maar het zal je verbazen hoe belangrijk het is om het grote plaatje eerst voor je te kunnen zien.

Stappenplan voor een podcast video editor

 • Met een kladblok naast me schrijf ik opvallende dingen op, goed en misschien wat minder.
 • Vervolgens kijk ik naar het audio bestand en haal grote stiltes eruit. Bijvoorbeeld wanneer mensen wat drinken pakken of naar het toilet toe gaan.
 • De audio speelt af en ik luister naar het ritme van de persoon die praat. Sommige podcastgasten zijn natuurlijke sprekers en sommige hebben het wat moeilijker. Wanneer ik hiervoor toestemming krijg, probeer ik de “overbodige” informatie, zoals veel stiltes, stammelingen of herhaalde zinnen weg te halen. Bij podcast video bewerking zal dat lastiger zijn omdat het gesynchroniseerd moet zijn met de video.

De stemmen naar voren laten komen en ruis analyseren

De stappen hiervoor zijn vooral arbeidsintensief werk maar heeft weinig ruimte voor creativiteit. Deze fase is te vergelijken met koken. Zie de eerdere stappen als het snijden van de groentes en het vlees en aanbakken. De stemmen naar voren laten komen en ruis weghalen kun je zien als het specerijenkastje waardoor je meerdere smaken kan toevoegen. De meest gebruikte “smaken” in audio mixen zijn als volgt:

De VSTs die we gebruiken bij het bewerken van de video podcast.
Equalizer (EQ)
Compressie (Compression)
Verzadiging (Saturation)
Ruisonderdrukking (Noise Reduction)
Reverb (Galm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *