De voice over studio in het hart van ’t Gooi.

Wij zijn de beste voice over studio van ’t Gooi. Waarom? We hebben een prachtige studio direct gelegen naast het station Naarden Bussum met diverse top microfoons zodat we elke stem prachtig kunnen opnemen. Het is de perfecte ruimte om ontspannen alle audio stukken op te nemen. We kunnen de voice over of luisterboeken opnemen, bewerken en mixen. Bekijk hier wat we kunnen aanbieden en ga naar onze rekenpagina om de kosten te berekenen.

Faciliteiten in de ruimte

 • 1 minuut lopen vanaf station Naarden-Bussum.
 • Een vrijstaande voice over studio met directe toegang vanaf de weg.
 • Supersnelle WiFi.
 • Airco en verwarming.
 • Een volledig geïsoleerde voice over studio voor 4 personen met een gezellige sfeer.
 • Gebruiksklare microfoons – 1x SM7B en 1x Neumann TLM 103
 • Focusrite Interface met USB connectie (Inclusief).
 • Heerlijke koffie en thee (inclusief).
 • Keuken met een twee inductieplaten.
 • Koelkast met frisdrank, sapjes en borrelnootjes (inclusief).
 • Optie voor opname aan tafel of op een bank met stoelen.
 • Optionele video opname met 2x Sony A6100 of live streaming (extra vergoeding)
 • We hebben een selectie uit verschillende microfoons. We lichten hieronder 2 van hen uit.

SM7B. Onze dynamische microfoon.

Dit is in mijn optiek de beste microfoon om een voice over mee op te nemen. Zeker voor lage mannen stemmen of hese/hoge stemmen bij vrouwen. De SM7B is een dynamische microfoon in onze voiceover studio die soms het karakter geeft van een condensator microfoon. Het prettige bij deze microfoon is dat ‘t voornamelijk de geluiden direct voor de microfoon pakt en wenig achtergrond geluiden. Zo kun je deze microfoon ook in minder akoestieke ruimtes gebruiken zonder dat het kwaliteitsverschil storend merkbaar wordt.

Zelf een voice over microfoon aanschaffen.

Voor wanneer je zelf zo’n microfoon zou willen aanschaffen is het enige nadeel dat ze iets prijziger zijn dan andere microfoons die vele gebruiken bij voice overs. Ze kosten ongeveer 360 euro maar ik gebruik mijn SM7b al jaren zonder enig probleem. Ik kan je ook garanderen dat je na zo’n aankoop nooit meer hoeft te kijken naar een andere microfoon in je eigen voice over studio. Grote namen zoals Joe Rogan, No Such Thing As A Fish en Philip DeFranco gebruiken deze voice over microfoon al jaren en dit zijn entertainers met “diepe zakken”. Dat zij dus kiezen voor een microfoon die “maar” 400 euro is, zegt wat over de kwaliteit die deze microfoon kan bieden.

Heb je zelf ideeen over het inrichten van je podcaststudio maar wil je hulp? Contacteer ons voor vragen of kijk bij onze rekenmodule hoe we jouw ruimte prachtig kunnen inrichten door absorptiepanelen te installeren.

Neumann TLM 103. condensator microfoon

We gebruiken de Neumann TLM 103 in onze studio vanwege haar detail en nauwkeurigheid. Deze microfoon is ook populair om bij voice overs te gebruiken. Om het verschil goed duidelijk te maken is het handig om de techniek erachter te begrijpen. De Neumann TLM 103 heeft aan de binnenkant een lichtgewicht membraan dat is opgehangen aan een vaste plaatje. Wanneer een geluid tegen het plaatje botst (doormiddel van geluidsgolven) veroorzaakt dit een bepaalde druk tegen het diafragma, waardoor het begint te trillen.

Techniek van de voice over microfoon

Het dunne diafragma zorgt ervoor dat heel veel detail kan worden opgevangen. Omdat deze onderdelen klein en delicaat zijn zit er vaak een grote ijzeren kap omheen om de kans op beschadiging te verminderen. Ook hebben de onderdelen door het kleine formaat een stroombron nodig om goed te werken. De stroombron zorgt ervoor dat de signalen die het diafragma binnenkrijgt worden versterkt zodat het door kan worden gestuurd. Hoewel dit meestal in de vorm van fantoomvoeding komt, is het niet ongebruikelijk om een 9v-batterij te gebruiken.

De condensator podcast microfoon is geweldig te gebruiken bij podcasts maar ook bij het opnemen van akoestische gitaren maar zijn minder efficient bij grote dreunende geluiden. Ze kunnen heel ruimtelijk klinken doordat ze heel veel opvangen van de ruimte. Als je een zanger met een krachtige stem hebt of een groot dreunend geluid op de microfoon wilt zetten zoals drums, is de beste optie vaak een dynamische microfoon.

Waarom bij onze voice over studio?

Bij onze studio klinkt elke voice over fantastisch doormiddel van hoogwaardige audioapparatuur die is ontworpen om voice over opnames ongelooflijk eenvoudig te maken. Boek vandaag nog en neem uw shows op in onze professionele voice over studio in Bussum.

Als u nieuw bent bij het opnemen van een voice over, hoeft je geen zorgen te maken over technische zaken. We hebben geluidstechnici die het correct zullen opnemen en alles wordt alvast klaargezet.

Heeft u echter meer ervaring en wil je liever zelf zaken regelen, dan kun je een eigen producer meenemen. Uitgerust met gloednieuwe, eersteklas apparatuur hebben we alles wat ze nodig hebben binnen handbereik.

Podcast studio het Gooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *