Podcast uitbesteden? Dat kan snel, creatief en professioneel.

We zien het wekelijks voorbij komen, bedrijven die de podcast willen uitbesteden. Dat is ook niet heel gek, een goede podcast content maken is inmiddels een ware kunst geworden. Vroeger waren er nog veel onderwerpen niet besproken in het podcast universum. Nu podcasts de massa heeft gevonden springt iedereen op de wagen om zelf de successen ervan te hopen ervaren. Ondanks de grote populariteit komen veel bedrijven van een koude kermis thuis als ze niet de juiste output krijgen van de podcast. Het kost immers veel tijd om een goede podcast voor te bereiden, de gasten te vinden en te bewerken. Ze komen vervolgens tot de conclusie dat een podcast maken voor het bedrijf niet rendabel is. Een podcast maken voor een bedrijf is namelijk geen hobby of relaxmoment , het is een geweldige marketingtool.

Welke gedeelte van de podcast uitbesteden?

  • Volledige podcast front-to-back
  • De interviews – het organiseren en/of opnemen
  • Podcast op locatie met of zonder host
  • Online podcast editing
  • Origineel gecomponeerde muziek schrijven

Een podcast uitbesteden geeft het bedrijf de gelegenheid om te sparren met een podcast professional die de valkuilen kan blootstellen. Ieder bedrijf kan hulp gebruiken, bij ons is het altijd maatwerk.

Podcast studio het Gooi

Volledige podcast front to back

Een podcast uitbesteden werkt het best als we precies weten wat het doel van de opname is. Soms is daar al over nagedacht en soms niet. Op basis van het doel van de podcast gaan wij aan de slag om de podcast vorm te geven. Het verhaal komt dan ook makkelijker tot stand. We hebben al talloze podcasts voorbij zien komen dus we willen graag elke podcast speciaal maken. Als de sprekers al bedacht en benaderd zijn kunnen we direct aan de slag om de juiste host te vinden. Je kunt de podcast volledig uit handen geven en wij zullen doormiddel van review momenten het bedrijf altijd op de hoogte houden. Wilt u hier meer over weten, neem contact op!

De interviews – het organiseren en/of opnemen

“een podcast gesprek houden is hetzelfde als een interview houden”. Het is niet de eerste keer dat ik mensen dit hoor zeggen die vaak interviews houden. Inmiddels jaren werkzaam te zijn in deze industrie, kunnen we zeggen dat hier niets van klopt. Als u de podcast laat uitbesteden hebben we hosts die de juiste vragen kunnen stellen en zich goed inlezen op de materie.

Een podcast gesprek houden in een podcast is vaker meer entertainment dan informatie verstrekking. Ze sluiten elkaar niet uit uiteraard. Iemand die een gesprek houdt zal (in de meeste gevallen) de luisteraar moeten entertainen. Zelf beter worden in een podcast gesprek houden, lees hier over onze bevindingen na honderden gesprekken gehoord te hebben. Wanneer een interviewer goede content oplevert is dat natuurlijk entertainment maar het is niet altijd uitgedacht om entertainment op te leveren. Een podcast gesprek houden gaat écht om entertainment. Daardoor zal de podcast host een balans moeten vinden tussen belangrijke antwoorden en interessante gesprekken, als u de podcast wilt uitbesteden kunnen wij hiervoor zorgen.

Podcast op locatie of in onze studio

Als je een podcast op locatie wilt uitbesteden, komen wij altijd langs met de allerbeste apparatuur. Ook hebben wij een prachtige studio gelegen direct naast Naarden-Bussum waar we alle gesprekken kunnen opnemen. Zeker in andere omgevingen is het essentieel dat de kwaliteit van de podcast optimaal blijft. We beginnen met het verbeteren van de akoestiek indien dat nodig is, als er bijvoorbeeld in een kerk wordt opgenomen is het verstandig om een plek uit te zoeken waar galm het minst voorkomt. Soms is de akoestiek slecht maar is er geen mogelijkheid om de podcast studio te verplaatsen. In dat geval hebben we altijd reflecterende materialen mee zodat we de podcast juist kunnen vormgeven.

podcast uitbesteden aan professionals.

Online (video) podcast editing uitbesteden

We hebben snelheid, professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel. Veel podcasters editten zelf, toch krijgen we veel bedrijven die liever de podcast editing uitbesteden. De podcast freelancer zorgt ervoor dat het binnen 48 uur (maar meestal binnen 24 uur) na levering weer bewerkt wordt opgestuurd. Door ons de podcast vorm te laten geven heeft het bedrijf meer tijd voor belangrijkere dingen, bespaart het stress en wordt de podcast op haar best weer aangeleverd. Het is ook steeds populairder om podcast met video te publiceren. Daarom hanteren we dezelfde 48 uur leveringstijd bij video podcast editing.

Origineel gecomponeerde muziek schrijven

Als je de podcast muziek wilt uitbesteden, kunnen wij de podcast een samenhangende sonische werreld voor je creëren. Wij zijn (voor zover wij weten) de enige podcast editors van de Benelux die originele podcast muziek kan maken voor onze klanten. Deze muziek wordt door niemand anders gebruikt en volledig afgesteld op het karakter van het bedrijf.

  • Wanneer we even kennis hebben gemaakt vragen we waar jullie bedrijf voor staat.
  • Ook vragen we een aantal referenties van wat voor podcastmuziek jullie waarderen.
  • We maken de intro/outro, muziekbreaks en onderwerp jingles met voice-over