Medische podcast editor voor bewerking op afstand of locatie.

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een medische podcast editor op locatie. We hebben inmiddels veel ervaring met het begeleiden van de podcast in de medische sector. Vaak worden bij pharma evenementen meerdere gasten gevraagd om te vertellen over hun bevinden in het vakgebied. Dit kan gaan over onderzoeken op het gebied van blaascarcinomen, COPD of ABPA.
In deze industrie zijn talloze intelligente artsen die zich dagelijks bezighouden met hun expertise. Het is de manier om artsen in het veld op de hoogte houden.

Podcast studio op de locatie. Medische podcast editor op locatie. De beste microfoons en ervaring.
Onze podcast studio op locatie, met de beste microfoons en ervaren technicus.

Populaire RSS-feeds waar sommige alleen te beluisteren zijn met een BIG-registratie zijn:

Medfeed
ConveyMED
MedicineNet

Wij kunnen een podcast editor aanlevering die samen met artsen en medische specialisten een geweldige podcast op locatie opneemt. We bespreken – als de tijd het toelaat – op locatie al sommige stukken die misschien verwijderd mogen worden. Daarna wordt de opname gemixt en gemasterd en toegestuurd ter controle. We begrijpen bij medische podcast dat de editor vaak te maken heeft met pharma bedrijven die de podcast moeten controleren voor foutieve informatie. Revisies zijn voor deze podcast dus ook essentieel.

Mocht je interesse hebben in een podcast maken maar je wilt graag wat meer informatie? Bel of mail ons gerust!

Een gat in de markt, podcast voor artsen

Hoewel ik steeds vaker artsen spreek die denken aan het starten van een podcast, zie ik nog veel onbenutte kansen. Het conceptualiseren van een podcast is in dit vakgebied namelijk niet altijd even makkelijk. Om te bepalen wat de juiste toon en structuur is, beantwoord deze vragen:

  • Is de podcast voor artsen bestemd?
  • Wat is kennisniveau van de luisteraar?
  • Hoeveel vakjargon kan ik dan gebruiken?
  • Geef ik informatie over plekken waar de luisteraar zelfonderzoek kan doen?

Wat is onze visie als medische podcast editor aan de medische sector?

Een maandelijkse podcast met casusbesprekingen

Stel je voor: 3 artsen komen maandelijks eenmalig bij elkaar om diverse casussen te bespreken van die maand. Vanzelfsprekend is het niet handig dat er namen worden genoemd, dit kan worden opgeslost door een verzonnen naam te gebruiken. Artsen kunnen vrijuit praten over hoe ze de patient hebben kunnen helpen, zowel mentaal als fysiek. Deze bespreking kan in extranet verborgen worden zodat alleen andere (huis)artsen bij deze podcast kunnen komen. Artsen in opleiding zullen op een langere termijn een gigantische database hebben aan informatie waar ze met echte situaties kunnen nadenken over hun eigen handelen. De tijd van doktoren is waardevol en tijd spenderen aan doktoren in spe is kostbaar. Waarom daarom niet via een podcast casussen bespreken en eventueel extra opdrachten toevoegen om de student zelf te laten nadenken?

Elk kwartaal een podcast met de ontwikkelingen van een complex onderzoek

Onlangs heeft onze medische podcast editor een podcast opgenomen die over de ontwikkelingen van onderzoek naar blaascarcinomen ging. Zes specialisten (telkens 2 specialisten per podcast) kwamen aan het woord en vertelde over de meest recente onderzoeken. Ook vertelde ze over hun samenwerking met verschillende disciplines zoals de oncoloog, radioloog en uroloog. Hoewel de materie voor ons te complex is om het goed te begrijpen, hoorden we van de artsen daar dat ze de podcasts ontzettend interessant en leerzaam vonden.

Een twee-wekelijkse luchtigere podcast over de dagelijkse bezigheden van een arts met een nieuwe gast.

Persoonlijk ben ik een liefhebber van educatie podcasts en niet zozeer van de amusement podcast. Toch zijn er in deze markt ontzettend veel luisteraars te vinden. Mogelijk wordt het geluisterd door leken of professionals, dat is aan de podcastmaker. Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om te luisteren naar artsen en wat ze dagelijks bezighoudt. Dit hoeft dan niet op een BIG geregistreerde feed te staan maar kan gewoon op Spotify en Apple. Ook hier kunnen wij als medische podcast editor bij helpen; een baan als arts is al druk genoeg.. Wij kunnen de podcaststudio op locatie opzetten en bewerken in bijna alle gevallen binnen 48 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *