Podcast locatie nodig? Bekijk deze 3 prachtige plekken.

Een podcast locatie nodig om op te nemen? We hebben drie geweldige plekken waar je als bedrijf gebruik van kunt maken. Voor elk type podcast hebben we de juiste ruimte. We hebben een huiskamer stijl podcast studio voor duo’s, een middelgrote podcast studio voor zakelijke gesprekken met tv en loungestoelen en de studio die wij bij jullie komen klaarzetten op locatie!

Er zijn inmiddels aardig wat podcast locatie’s die hun ruimte aanbieden op internet. We durven te stellen dat meerendeel echt ongelofelijk saai eruit ziet of totaal geen eigenheid heeft. Wij willen dat veranderen. In onze studio of als wij een podcast op locatie opnemen nemen we geen koptelefoons mee, waarom? Een podcast neem je niet op om je eigen diepe stem zo prettig door je oren heen te krijgen. Je bent een goed gesprek aan het voeren. Ik zie het helaas maar al te vaak dat wanneer sprekers een koptelefoon op hebben, ze vaak te geintimideerd voelen door het geluid van hun eigen stem wat het gesprek niet ten goede komt.

De huiskamer podcast studio

Neem je een podcast in je eentje op of met 1 andere gast, hebben wij een locatie dat huiselijk aanvoelt. Omringt door planten en kleurlampen is het mogelijk om op bureaustoelen te zitten of comfortabel op de bank. De ruimte is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. We hebben zelf absorberende panelen gemaakt zodat de ruimte kleurrijker is dan menig andere podcast locatie, dat vonden wij belangrijk. Als podcast bedrijf vinden wij meer belangrijk dan alleen de podcasts laten opnemen. We willen graag dat de sprekers zich comfortabel voelen in de ruimte en dat je tijdens het gesprek vergeet dat je bezig bent met een opname.

Podcast studio het Gooi

De zakelijke vergader podcast locatie

Voor grotere groepen of bij een podcast die meerdere gasten heeft hebben we een ruimte die hiervoor geschikt is. De kamer heeft een groot tv scherm dat aangesloten kan worden en luxieuze stoelen om een goed gesprek te hebben. Deze ruimte is vooral geschikt voor wat serieuzere gesprekken. Denk bijvoorbeeld aan longartsen die over nieuw onderzoek praten of een groep economen die de toekomst proberen te duiden. We raden wel aan om deze podcast locatie te gebruiken wanneer er minstens 5 mensen aanwezig zijn bij de opname. De studio is tamelijk groot dus het is prettiger om bij kleinere groepen de huiskamer podcast studio te kijken. De studio is beschikbaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

een podcast laten maken op locatie.
Podcast freelancer - Rick. Voor op locatie of online. Ook beschikbaar voor podcast workshop & evenementen.

Podcast op locatie met editor voor advies

Waarbij het ene bedrijf graag alles in eigen handen houdt en geen behoefte heeft aan feedback, vinden anderen het vooral fijn als er met ze meegedacht wordt. Als het wordt gewaardeerd dat we meedenken kunnen we op diverse vlakken advies geven.

We krijgen dagelijks podcasters die bij ons aankloppen voor advies over hun podcast vormgeven. Dat geven we graag. Inmiddels hebben we alle apparatuur en software wel voorbij zien komen en zelf gebruikt om te weten welke apparatuur in jouw specifieke situatie nodig is. Bericht ons daarom gewoon, ook als je niet met ons samenwerkt. We vinden het belangrijk dat alle podcasts goed klinken, niet alleen degene waar we zelf een belang bij hebben.

Vooral in de beginfase van een nieuwe podcast, is het vaak nog zoeken naar de juiste vorm en de juiste locatie. Er zijn talloze podcast formats die je kunt implementeren maar daar moet de podcast zich wel voor lenen. Wij denken graag mee met de vormgeving en structuur om zo het beste uit de podcast te halen. Het voordeel is dat we ook muzikaal een ondersteunende rol kunnen bieden om de podcast dezelfde sfeer te geven.

Wanneer de eerste podcast productie op locatie is gepubliceerd, is voor ons het werk pas net begonnen. Als de podcast gemaakt wordt met het doel om een groter publiek te bereiken, zal de podcast constant moeten schaven tot “perfectie”. Als je een podcast editor hebt gezocht ben je waarschijnlijk bereidt om deze stap te zetten. De gesprekstijlen, de content en de gasten zal elke podcast beter moeten om te concureren met de grote podcasts. De ster van de podcast is het bedrijf en de gasten die het aantrekt, als we mogen meedenken zijn we inzetbaar in het gehele creatieve proces. Allemaal om het allerbeste eindresultaat te krijgen.