Hoe delen museums hun collecties met mensen die nooit door hun deur zijn gelopen?

Omdat museums vaak een permanente structuur hebben is het voor musea een uitdaging om hun collecties te delen – of in ieder geval concepten – met mensen die nooit door hun deur gaan lopen. Hoe zorgt u ervoor dat iemand die nog nooit een kunstwerk zoals De Nachtwacht heeft gezien wel er in wordt gezogen? Hoe kan een van Gogh schilderij tot leven springen als je het nooit persoonlijk hebt gezien? Het antwoord ligt in digitaliserende archieven en het bouwen van een virtuele reality-ervaring. In de afgelopen jaren zijn musea echter begonnen met het experimenteren met geluid dat bezoekers dichter bij de verhalen achter de tentoonstellingen brengt.

Het gebruik van audio in musea is niet precies nieuw. Bij veel musea (soms voor een kleine vergoeding) kunt u toegang krijgen tot een hoofdtelefoon met audiotour. Bij andere musea kunt u een nummer met uw eigen apparaat bellen en een audio opname horen over de tentoonstelling die u bekijkt. Podcasts zijn ook geen nieuwe gebieden voor musea. Wat deze nieuwste podcasts wel interessant maakt is dat bezoekers langer op locatie moeten zijn om iets over een tentoonstelling of collectie te leren, en met de juiste geluidstechniek kunnen luisteraars zich voorstellen en misschien is dat zelfs mooier dan de realiteit.

Hier zijn vier (Engelse) museum podcast series waard om te verkennen:

 

 

The Memory Palace
Metropolitan Museum of Art
Aanbevolen: Ep 2: One Bottle, Any Bottle

Luister naar DiMeo omschrijving van ‘t verdriet van Frank Duveneck die dit sculptuur van heeft gemaakt.

Raw Material
San Francisco Museum of Modern Art
Aanbevolen: Ep. 2: The Ceremony

In deze aflevering onderzoekt Simonini de kunst van het ritueel, en introduceert ons de hypnotische geluiden van een ayahuasca ceremonie.

Sidedoor
Smithsonian Museum
Aanbevolen: Ep 2: Special Delivery

Gastheren Tony Cohn en Megan Detrie vertellen over hoe de dingen van hier tot daar komen, met verhalen over een postkantoor-experiment dat mis is gegaan, de komende geboorte van een baby gorilla en de speciale vaardigheid die nodig is om een ​​punch line te leveren.

Historically Black
Smithsonian National Museum of African American History and Culture
Aanbevolen: Ep 1: NASA’s Super Computers

Het verhaal achter de vrouwen regelmatig met een van de krachtigste projecten van NASA hebben geholpen maar nog steeds tijd vrijmaakt om het eten thuis te koken.

Benieuwd naar wat wij voor een museum kunnen betekenen? Klik hier of stuur een mailtje naar Vitavoca@vitavoca.com.