In dit digitale tijdperk worden hedendaagse huis-tuin en keukenapparatuur vervangen door elektronica. Zo zijn er nu boeken die u via uw tablet of telefoon kunt ‘lezen’ door ernaar te luisteren. Deze zogenoemde luisterboeken worden dus gebruikt als een manier voor boekenliefhebbers die ook graag tijdens andere bezigheden een boek zouden willen doornemen.
Op deze manier kunt u dus tijdens het autorijden, grasmaaien of de was doen nog steeds een goed boek doornemen zonder daarvoor stil te moeten zitten.
Er zijn boekenliefhebbers die hier niets van af willen weten, best begrijpelijk ook want het fysieke boek laat je in de kast staan en de woorden worden voorgelezen. Toch zou ik graag de voordelen van een luisterboek willen bekijken. Door het luisteren naar een luisterboek beperkt u zichzelf niet meer tot de momenten waarop u stil moet zitten. Hierdoor kunt u tijdens het autorijden of fietsen nog steeds het verhaal meekrijgen wat eerder nog niet mogelijk was.
Als u klaar bent met luisteren en u sluit het luisterboek wordt het boek opgeslagen en de volgende keer weer hervat op het moment van sluiten. Zo hoeft u geen boekenleggers meer te gebruiken en is het zonder moeite opgeslagen op de app.
Er zijn een aantal apps voor luisterboeken die, net zoals podcast-apps, een grote catalogus hebben aan luisterboeken.
Als u geinteresseerd bent hierin kunt u deze link volgen naar de app store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icontact.luisterrijk

Soms zijn er ook gratis luisterboeken die u kunt downloaden. Op dit moment zijn o.a. deze boeken gratis te vinden en te luisteren:

Adolf Hitler lezing / Maarten van Rossem
Een gratis Home-Academy lezing over het belang van de persoon Hitler voor de opkomst en ondergang van het Derde Rijk.
Speelduur: 1 uur 11 min

Big Bang tot heden / Maarten van Rossem

Deze gratis lezing van Maarten van Rossem biedt de luisteraar een inleiding in de wereldgeschiedenis op grote schaal.
Speelduur: 1 uur 13 min

Free / Chris Anderson
Chris Anderson, bekend van het begrip Long Tail, leest zelf zijn revolutionaire bestseller Free en legt uit hoe het nieuwe Gratis de markt radicaal verandert. Engelstalig.
Speelduur: 6 uur 58 min

Probeer eens een luisterboek te downloaden en op te zetten tijdens een fietstocht of autorit. Het zou namelijk heel goed kunnen wezen dat het een nieuwe manier wordt om zo nog meer boeken digitaal te verslinden.

Zelf een idee om luisterboeken te maken? Vita Voca spreekt luisterboeken in en bewerkt deze tot een volledig product. Voor elke vraag kunt u hier contact opnemen of een mail sturen naar vitavoca@vitavoca.com.